“Имам идея, Силистра”

Около 800 души от Силистра споделиха своите виждания за бъдещето на града, като се включиха в реализирания от БСП проект „#ИмамИдеяСилистра“, съобщиха от крайдунавския партиен щаб

Около 800 души от Силистра споделиха своите виждания за бъдещето на града, като се включиха в реализирания от БСП проект „#ИмамИдеяСилистра“, съобщиха от крайдунавския партиен щаб. Оттам уточниха, че близо 600 добруджанци са попълнили анкетната карта на различни места, а около 200 са използвали e-mail адреса и страницата във Фейсбук.
„Желанието ни беше максимално да чуем проблемите и идеите на хората и те да бъдат записани и решени. Намерихме много и изключително ценни предложения, които ще намерят място в програмата на БСП за следващия мандат на управлението на града и общината“, коментираха след края на проекта от БСП-Силистра. „Предложенията са много разнообразни – от конкретни, свързани с ежедневните ни дейности, че до такива, касаещи икономиката на града, туристически ориентиран град с използване на природните дадености, културни и спортни мероприятия, подобряване на заобикалящата ни среда и други“, добавиха оттам.
От БСП-Силистра съобщиха още, че според окончателните данни от анкетата, близо 70% от хората искат промяна в ръководството на Общината и не са удовлетворени от сегашното управление на града.

По приоритети, проблемите на Силистра са подредени така:

– Корупция и бюрокрация в Общинска администрация;
– Нерешения проблем с безстопанствените кучета;
– Безразборно паркиране и движение на автомобили в града не само в централната градска част;
– Безработица и грижа за младите хора;
– Занемарени междублокови пространства и детски площадки, липса на места за отдих и развлечения в кварталите;
– Липса на велоалеи

„Наред с тези приоритети има и съвсем конкретни предложения. Например – възстановяване на Консервения комбинат, почистване на дунавската дига, да не се санират и оцветяват жилищните блокове безразборно, да се оформи наказателен паркинг с паяк за санкциониране на нарушителите, изграждане на хоспис, развитие на гребните спортове, благоустрояване на парк „Крепостта“, да се спре движението в центъра, тоалетна пред новата баня и пускане на чешмата, намаляване броя на администрацията в Общината, премахване на опасните дървета по ул. „Симеон Велики“, привличане на инвестиции, изграждане на клубове за младите хора“, поясниха още от БСП-Силистра. Оттам обещаха, че всички предложения на хората ще намерят място в предизборната платформа на БСП за местните избори, а събирането на идеи и предложения продължава в щаба на БСП.

източник: www.paralel44.com

снимка: facebook