Студентите в БСП Гоце Делчев подариха усмивки на своите съграждани!

Студентите в БСП-Гоце Делчев решиха да вдъхнат надежда и позитивизъм на своите съграждани като им подарят специално подготвени от тях усмивки

Студентите в БСП-Гоце Делчев решиха да вдъхнат надежда и позитивизъм на своите съграждани като им подарят специално подготвени от тях усмивки.

Идеята възникнала подтикната от публикация в списание „Пийпъл”, където българите били представени като най-болните, нещастни и бедни хора в Европа, с едва 180 евро минимална и около 300 евро средна заплата. Доходи наполовина по-ниски дори от тези в най-бедната до преди години държава EС – Румъния.

От студентската организация на БСП в Гоце Делчев се надяват с инициативата си да са повишили позитивизма у съгражданите си, но в същото време отправиха и призив към управляващите за покачване на доходите и повече грижа за хората. Според тях трябва да се сложи край на корпоративните зависимости в управлението на държавата, интереси заради които доходите на хората се поддържат изкуствено ниски, много под прага на бедността в Европа.

От студентската организация настояват за справедливо заплащане труда на работещите и ежегодно увеличаване на възнагражденията на хората, докато не надвишат границата на бедността за Европа, която е от 500евро месечен доход.

Според тях само така държавата ще успее да задържи младите хора да живеят и работят в България.