Гергов към антифашистите: Сега отново е нашата битка

Сеп 08, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 703

Споменът и благодарността към делото на антифашистите ни събира и тази година и ни мотивира да продължаваме напред

Споменът и благодарността към делото на антифашистите ни събира и тази година и ни мотивира да продължаваме напред. А напред означава да върнем достойнството на българите.” С тези думи председателят на Областния и Градски съвет на БСП Пловдив Георги Гергов се обърна към десетките антифашисти, събрали се в навечерието на 9 септември да отбележат 71 години от победата над фашизма в България.

Пред величието на подвига и саможертвата на хилядите, загинали в борбата против хитлерофашизма сведоха чела и партизаните и участници във Втората световна война Комня Сотирова и Ангел Тошев, наследниците на загиналите, народният представител Георги Търновалийски, Маргарита Стоилова - председател на Областния съвет на БАС Пловдив, кандидатите за кметове на район Тракия Добромира Тошева и район Западен Милена Колева. Сред присъстващите на тържеството бяха и Атанаска Тенева, член на НС на БСП и Виктор Простов, председател на Движение „Русофили“.

„Споменът за тяхното велико дело трябва да пазим и да не допускаме отново в обществото ни дори и сянката на фашизма, която сее омраза и жъне насилие и смърт”, каза лидерът на социалистите. Той е на мнение, че в навечерието на тези, толкова важни за страната ни местни избори всеки от нас трябва да даде най-доброто от себе си и да докаже, че БСП е партията на народа. „БСП винаги е била за справедливост, винаги е била за хората. И сега каузата на нашата партия е за България и българите. БСП има най-важната задача в тази трудна ситуация - да не изоставя народа си. И  вие, които сте в основата на тази партия, които сте градили България, знаете, че сега е нашата битка и трябва да отстоим позициите си”, завърши кандидатът за кмет на Пловдив.