Сергей Станишев към 50 000 социалисти на Бузлуджа: БСП е жива 124 години, защото ви има вас

Авг 01, 2015 Новини БСП 0 1281

Всеки един от вас с надеждата, вярата, личния принос и битките, които изнася във всяка кампания за БСП и за нашата кауза

„БСП е жива 124 години, защото ви има вас. Всеки един от вас с надеждата, вярата, личния принос и битките, които изнася във всяка кампания за БСП и за нашата кауза. Благодаря ви от сърце“. С тези думи президентът на ПЕС Сергей Станишев се обърна към близо 50 000 социалисти на Бузлуджа. „Нашата партия е основана като част от всесветската социалдемокрация. Гордея се, че аз представлявам БСП, начело на европейското социалистическо семейство. Благодаря ви за подкрепата, благодаря ви, че БСП е такава, че може да излъчи човек, който да застане начело на това семейство“, допълни Станишев. По неговите думи днес Европа боледува и прекрасната идея на ЕС - хората, народите да живеят в мир, взаимно уважение и солидарност, е разклатена. „Мисията на европейските социалисти е Европада се промени. „Да й върнем социалното, човешкото начало, така че всеки човек да види перспектива за себе си, за своите близки и своето семейство“, каза още той. Президентът на ПЕС уточни, че за да бъде постигната тази цел, трябва да има  силни национални партии.

 

БСП дава надежда за бъдеще с голям опит и поглед напред

Сергей Станишев подчерта, че БСП е партията, която дава надежда за бъдеще, защото има голям опит и поглед напред. „Това, което виждаме днес в България не може да не плаши. Виждаме едно управление на сделката и статуквото. Управление, което е създадено не да решава проблемите на хората, а да консумира власт и да разпределя икономически и политически интереси“, коментира той. Според него, както навсякъде в Европа, така и в България, десните управления изпускат най-важното нещо, а това е човекът. „Обикновеният, нормален човек, който трябва да получи защита и перспектива, защото за нас социалистите в Европа и по света правото на живот, дом, работа, достойно заплащане, достъп до здравеопазване и образование са свещени“, допълни той. Лидерът на ПЕС поясни, че това е същността на лявата идеята и тя никога няма да се промени. „Социалистическата идея и БСП винаги ще са нужни на България“, каза още Станишев.

„Днес ние сме тук, за да кажем на цяла България: Ако не  искате цялата власт  да се събере отново в едни ръце, за да консумира икономически благини и за да гази и мачка хората,подкрепете социалистите и нашите коалиционни партньори“, призова Станишев. Той е категоричен, че БСП е единствената европейска алтернатива на това управление. „Всички тези жени и мъже, хиляди на брой, които ще са нашите кандидати за кметове и общински съветници,имат само една задача - да работят за всички български граждани във всяка една община“, каза още той. Президентът на ПЕС заяви, че никой не може да бъде оставен сам и забравен, защотовсеки един е важен. “Ние виждаме какво се случва с България при десните управления – страната ни прилича на изсъхващо дърво, като територия, което от периферията към центъра се свива“, коментира той. Според него няма социална справедливост, а безработицата расте. „Само социалистите могат да променят тази негативна посока и това е огромна задача пред нас“, заключи Сергей Станишев.