БСП залага отново на шампиона Иван Лебанов във Велинград

Юли 25, 2015 Новини Избори 0 1662

 Олимпийският медалист през 1980 г

 

Олимпийският медалист през 1980 г. от Лейк Плесид-САЩ и многократен републикански, балкански и световен шампион по ски-бягане Иван Лебанов отново получи доверието на партийната структура на БСП на проведената днес конференция и ще бъде издигнат като кандидат-кмет на община Велинград на Местни избори 2015. Според Устава на партията кандидатурата предстои да бъде одобрена на заседание на Националния съвет на БСП.

За почетния гражданин на Велинград това ще бъде трета предизборна битка за кметския пост. В първите две Лебанов спечели категорично и ръководи общината в два поредни мандата - от 2007 година до момента. Също така той е бил общински съветник, един мандат. 

Само преди ден кметът на Велинград добави още един пример за успешното си управление на общината – подписания от негова страна договор за допълнително финансиране на ремонти в още два парка във Велинград - парк „Сярна баня” и Парк на народните будители. Стойността на допълнително договорения безвъзмезден за общината финансов ресурс е 255 250 лв.

В спортната си кариера Иван Лебанов е работил като инструктор в ЦСКА; треньор на националния отбор по ски; спортен директор към Българска федерация по ски и директор на ВСК „Белмекен”.

Лебанов завършва средното си образование в гр. Велинград, а висшето -  степен магистър в НСА “Васил Левски”-София. Има удостоверение за професионално обучение по ресторантьорство и хотелиерство. Член е на Българската федерация по ски, Българския олимпийски комитет и Олимпийския комитет на Българска федерация за спорт сред инвалиди. Председател е на ски-клуб „Чепинец” – Велинград и на УС на ФК „Чепинец” – Велинград.

Семеен е, баща на син и дъщеря.