Димитър Горов се обяви в защита на ловешката болница

  Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Горов ще поиска от мажоритарния собственик на ловешката болницата - държавата, еднократно да погаси задълженията на лечебното заведение и да прехвърли дяловете си на Община Ловеч

 
Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Горов ще поиска от мажоритарния собственик на ловешката болницата - държавата, еднократно да погаси задълженията на лечебното заведение и да прехвърли дяловете си на Община Ловеч. Това съобщи депутатът на съвместна пресконференция с кмета на общината Минчо Казанджиев. Искането е инициирано от Община Ловеч, тъй като по думите на Казанджиев финансовите затруднения на МБАЛ „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ се увеличават, а неглижирането на проблема от страна на държавата го  задълбочава. Според него нещата не се случват както трябва и може да се стигне до фалит.
 
Горов информира, че към 1 януари 2015 г. задълженията на лечебното заведение са 4,2 милиона лева, като 4 милиона от тях са към доставчици. По думите му през първата половина на годината са се задълженията са се увеличили с още почти половин милион лева. „В болницата работят 112 лекари и 221 медицински сестри. Годишно през лечебното заведение преминават 12-13 хиляди болни, което не е достатъчно болницата да се финансира и тя трупа загуби, тъй като е необходимо да преминават 15 хиляди пациенти“, добави още депутатът от левицата.