Националният съвет на БСП утвърди голяма част от кандидатите си за кметове на общини в Местните избори 2015 г.

Юли 31, 2015 Новини БСП 0 4140

  НС на БСП  утвърди издигнатите кандидати за кметове на общини за участие в изборите за общински съветници и кметове - 2015 г

 
НС на БСП  утвърди издигнатите кандидати за кметове на общини за участие в изборите за общински съветници и кметове - 2015 г., както следва:  
 
1.Милан Станкев Богдански -  общ. Благоевград, обл. Благоевград
Милан Богдански е 48 години, инженер - висше образование в областта на компютърни системи и технологии. Работи като главен инспектор в Държавна агенция за метрологичен надзор. От 9 години е член на БСП, като в момента е общински съветник от левицата в местния парламент. 
 
2. Николай Кирилов Георгиев - общ. Кресна, обл. Благоевград
 
3. Андон Славчев Ризов -  общ. Сандански, обл. Благоевград
Андон Ризов,род.21.03.1957г. в гр.Сандански.Завършил ВИАС гр.София,стр.инж. ПГС;УНСС,МИО"ВиД"Международен маркетинг" и НШЗО"Христо Ботев"гр.Плевен.Женен с две деца ( син и дъщеря) и от двамата с по една внучка.От 20.08.2010г.председател на ОбС на БСП Сандански. Общински съветник в ОбС Сандански от листата на БСП.
 
4. Борис Андонов Цомпов - общ. Струмяни, обл. Благоевград
Борис Цомпов е инженер. Завършил е ВМЕИ – гр. Варна, специалност: „Технология на машиностроенето и металорежещите машини“. От 2000 година до сега е управител на предприятия, свързани със строителство и търговия. Заемал е и длъжност зам.-управител маркетинг внедряване и търговия. 
5. Людмил Аспарухов Терзиев - общ. Хаджидимово, обл. Благоевград
 
6. Евгений Николов Мосинов - общ. Бургас, обл. Бургас
Евгений Мосинов е юрист, на 50 г. Адвокат и преподавател в Бургаски свободен университет. Председател е на общинската структура на БСП в Бургас. Досегашна му работа в органите на местното самоуправление е като председател на групата общински съветници  на БСП – Бургас.
 
7. Тодор Байчев Байчев - общ. Карнобат, обл. Бургас
 
8. Никодим Стоянов Стоянов - общ. Поморие, обл. Бургас
 
9. Георги Димитров Андреев - общ. Ветрино, обл. Варна
 
10. Йорданка Колева Йорданова - общ. Вълчи Дол, обл. Варна
 
11. Красен Петков Желязов - общ. Дългопол, обл. Варна
 
12. Филчо Кръстев Филев - общ. Провадия, обл. Варна
 
13. Павлин Михайлов Параскевов - общ. Суворово, обл. Варна
 
14. Валентин Георгиев Ламбев - общ. Велико Търново, обл. Велико Търново
Ламбев е на 38 години и е с висше образование в областта на финансите. Управител е на фирма "ЕКОПЛОД" ЕООД. Досегашната му работа в органите на местното самоуправление е като общински съветник.
 
15. Ангел Стоянов Йорданов - общ. Горна Оряховица, обл. Велико Търново
 
16.Петър Стоянов Зангов - общ. Лясковец, обл. Велико Търново
 
17. Емануил Александров Манолов - общ. Павликени, обл. Велико Търново
 
18.(конференция 26 юли) Генчо Божинов Генчев - общ. Свищов, обл. Велико Търново
Генчо Генчев е роден през 1980г. През 1999 г. завършва Професионална гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Димитър Димов" Ловеч и се дипломира като "ветеринарен техник". През 1998 г. печели и конкурс  за танцьор-солист в Северняшки ансамбъл Плевен, където танцува около година и половина. Така започва един дълъг път в областта на фолклора  изучаването на танца  и фолклорното изкуство, която продължава и до днес. През 2007 г. е избран за кмет на Кметство Царевец и председател на НЧ "Светлина - Царевец 1927" с. Царевец. През 2014 г. се дипломира със степен Бакалавър със специалност  "Бизнес администрация", като в настоящата 2015 г. завършва магистратура „Стопанско управление" в ЮЗУ "Неофит Рилски" Благоевград.
 
19. Румен Стефанов Павлов - общ. Стражица, обл. Велико Търново
 
20. Милчо Лалов Въков - общ. Брегово, обл. Видин
 
21. Добромир Филипов Тодоров - общ. Димово, обл. Видин
 
22. Николай Цанков Ненов - общ. Кула, обл. Видин
 
23. Иван Георгиев Иванов - общ. Криводол, обл. Враца
 
24. Красимир Петков Петков - общ. Роман, обл. Враца 
 
25. Йордан Георгиев Стойков - общ. Севлиево, обл. Габрово
 
26. Валентин Вълчев Димитров - общ. Генерал Тошево, обл. Добрич
 
27. Крум Георгиев Маринов - общ. Бобошево, обл. Кюстендил
 
28. Иван Тодоров Ибришимов - общ. Дупница, обл. Кюстендил
 
29. Минчо Стойков Казанджиев - общ. Ловеч, обл. Ловеч
Минчо Стойков Казанджиев е роден на 06.05.1957 г. в град Троян, област Ловеч Завършва средното си образование в Техникум по автотранспорт – гр. Плевен, специалност „Икономика на автотранспорта”. Икономист, с висше образование: магистър от ВФСИ „Д.А.Ценов” – гр.Свищов , специалност „Счетоводна отчетност”. Завършил е и ВИИ „Карл Маркс”- Отделение за повишаване квалификацията на кадрите – гр.София, специализация: Държавен финансов контрол. От 2003 г. е кмет на Община Ловеч от БСП, като преди това е бил ръководител сектор на Сметна палата – Ловеч; експерт „Кредитиране” в Тексимбанк – Ловеч, секретар и главен счетоводител в СБА – Ловеч, организатор, Н-к щаб, Председател на ОРК в ОК на ДКМС – Ловеч
 
30. Донка Иванова Михайлова - общ. Троян, обл. Ловеч
Донка Михайлова е родена на 20 април 1959г., в гр. Троян. Има висше икономическо образование от ВФСИ “Д. А. Ценов” – Свищов, специалност “Финанси и кредит”. От дълги години работи в неправителствения сектор, била е председател на Сдружение “Знание” в Ловеч; Донка Михайлова е народен представител в 40-то Народно събрание за Ловешки регион. Експерт на Националното сдружение на общините,  институт “Отворено общество”, Института по публична администрация и др.; Специалист в областта на социалната политика и гражданското общество. Оценител е по оперативните програми, работи активно по процесите на планиране и програмиране за предстоящия планов период.
 
31. Камелия Цветанова Трифонова - общ. Монтана, обл. Монтана 
Камелия Трифонова е родена на 19 май 1975 г. в Монтана, има висше образование, специалност „Стопанско управление” , степен „Магистър” от ЮЗУ „Н. Рилски” – гр. Благоевград. Работи като главен счетоводител в частна фирма. Трифонова е член на БСП от 2000 г., като през годините е била член на Общинския и на Областния съвет на БСП-Монтана, както и на Националния съвет; председател на Младежката организация и на Обединението на жените-социалистки. От март 2014 г. е Председател на Общинския съвет на БСП – гр. Монтана.
 
32.Бойка Георгиева Христова - общ. Брусарци, обл. Монтана
 
33. Оля Кирилова Яничкова - общ. Вършец, обл. Монтана
 
34. Владимир Йорданов Теофилов - общ. Лом, обл. Монтана
 
35. Венцислав Евгениев Куткудейски - общ. Медковец, обл. Монтана
 
36. Иван Георгиев Лебанов - общ. Велинград, обл. Пазарджик
Иван Лебанов е роден през 1957г. Завършва средно образование в град Велинград, а висшето му образование е със степен магистър от НСА “Васил Левски”- гр. София. Притежава удостоверение за професионално обучение по ресторантьорство и хотелиерство. Работил e като инструктор в ЦСКА, треньор на националния отбор по ски. Бил е и спортен директор към Българска федерация по ски, както и директор на ВСК “Белмекен”. Лебанов е почетен гражданин на Велинград, общински съветник – 1 мандат; Кмет на община Велинград – мандат 2007-2011г. и мандат 2011-2015г. Член е на Българска федерация по ски, Български олимпийски комитет, Олимпийски комитет на Българска федерация за спорт сред инвалиди. Председател е на ски-клуб ”Чепинец” – Велинград, УС на ФК ”Чепинец” – Велинград. Той е и многократен републикански, балкански и световен шампион по ски – бягане. Олимпийски медалист от Лейк Плесид – САЩ през 1980г.
 
37. Сергей Василев Стойнов - общ. Септември, обл. Пазарджик
 
38. Ерик Валентинов Рангелов - общ. Перник, обл. Перник
Рангелов е завършил  средното си образование в I-ва гимназия „Христо Смирненски”, гр. Перник и е магистър „Международни икономически отношения” от Висшия икономически институт в гр. Прага, Чехословакия  и магистър – бизнес администрация от Университета „НОВА” във Флорида, САЩ. Работил е повече от 10 г. в Токио и Лондон като анализатор/стратегически консултант в третата по големина японска инвестиционна банка „НИККО”. В последствие е директор „Облигационни заеми в нововъзникващи пазари” и директор „Собствени инвестиции” в същата банка. Като изпълнителен директор на Социалноинвестиционния фонд към МТСП,  е съдействал за реализацията на няколко социални проекта на територията на Област Перник, финансирани със заем от Световна банка.В групата „Токуда” – България е директор „Планиране и инвестиции”, отговорящ за развитието на медицинската й дейност в България и Европа.През 2009 г. е кандидат за евродепутат в листата на БСП.В момента е сътрудник на народния представител от БСП Лява България - Корнелия Нинова. Ерик Рангелов произхожда от стар пернишки род.
 
39. Иван Методиев Тинков - общ. Брезник, обл. Перник
 
40. Силвия Иванова Мирчева -  общ. Радомир, обл. Перник
 
41. Иван Борисов Искренов - общ. Трън, обл. Перник 
 
42. Емил Илиев Бебенов - общ. Никопол, обл. Плевен
 
43. Илиян Давидов Александров - общ. Пордим, обл. Плевен
 
44. Мирослав Михайлов Николов - общ. Червен бряг, обл. Плевен 
 
45. Емил Викторов Караиванов - общ. Асеновград, Пловдивска област 
 
46. Кръстю Иванов Кодошев - общ. Калояново, Пловдивска област
 
47. Пламен Василев Славов - общ. Карлово, Пловдивска област
 
48. Веселин Паскалев Лятев - общ. Куклен, Пловдивска област
 
49. Николай Иванов Копринков - общ. Марица, Пловдивска област
 
50. Георги Методиев Злашев - общ. Перущица, Пловдивска област
 
51. Николай Георгиев Митков - общ. Първомай, Пловдивска област
 
52. Павел Михайлов Михайлов - общ. Родопи, Пловдивска област
 
53. Димитър Бориславов Здравков - общ. Садово, Пловдивска област
 
54. Деян Филчев Дойнов - общ. Сопот, Пловдивска област
 
55. Пенчо Кръстев Дерузов - общ. Съединение, Пловдивска област
 
56. Димитър Иванов Кацарски - общ. Хисар, Пловдивска област
 
57.Муса Велиев Дурльов - общ. Лозница, обл. Разград
 
58. Найден Хинков Късов - общ. Цар Калоян, обл. Разград
 
59. Божидар Иванов Йотов - общ. Русе, обл. Русе
Божидар Йотов е на 59 години. Той е с дългогодишен управленски опит. Бил е ръководител направление в Холдинг „ПРИСТА ОЙЛ”, управител на фирма „Хляб и хлебни изделия”, изпълнителен директор на фирма „БАГЗИ”. Досегашна му работа в органите на местното самоуправление са като кмет на Община Русе, зам.-кмет, както и общински съветник. Завършеното му висше образование е със специалност - машинен инженер.
 
60. Кольо Петков Келерджиев - общ. Бяла, обл. Русе
 
61. Ивайло Пенев Иванов - общ. Две могили, обл. Русе
 
62. Кольо Йорданов Милев - общ. Сливен, обл. Сливен
Милев е завършил ВНВУ „Васил Левски” – Велико Търново, специалност „Подемно-транспортни, пътно-строителни и специални машини” – инженерни войски и Военната академия „Г.С. Раковски” – София, специалност „Организация и управление на оперативно-тактическите звена, която завършва с отличие. Впоследствие завършва и Генерал-щабния факултет към ВА „Г.С. Раковски” – София с пълно отличие и като първенец на випуска. В професионалната си кариера е преминал всички командни длъжности – от командир на взвод до командир на бригада, а именно: командир на взвод, командир на рота, началник-щаб на полк, заместник-командир на полк, командир на полк, командир на бригада. През пролетта на 2006 г. ген. Кольо Милев е назначен от началника на Генералния щаб на БА ген. Златан Стойков за главен координатор на поделенията от Българската армия, участващи в мероприятията по недопускане на наводнения по поречието на река Дунав от Ново село, обл. Видин до Силистра. Като командир на 55 инженерно-сапьорна бригада в Белене е избран за Офицер на Плевенска област за 2006 г. В последните години от кариерата си е бил командир на 61 Стрямска механизирана бригада в Карлово - най-голямата механизирана бригада в Българската армия. По време на неговото командване бригадата премина серитификация пред органите на НАТО за участие в пълния спектър от операции на Алианса. Сред колеги и началници се ползва с авторитет и уважение, като човек на когото може да се разчита при вземане на бързи решения, и качествено изпълнение на поставени задачи. Отличаван е с много юбилейни медали. След завършване с пълно отличие и „Първенец на випуска” на Генерал-щабния курс във ВА „Г. С. Раковски” през 2001 г. е награден от министъра на отбраната Николай Свинаров с поименно оръжие пистолет „Зигзауер”, награден е и с медал от Президента на Република България „За заслуги”, връчен му за активното участие в мероприятията по недопускане на наводнения по поречието на Дунав през 2006 г. Преминал е през всички звания в Българската армия – от лейтенант до бригаден генерал, като 2 години предсрочно е произведен в звание „полковник”. На 30 октомври 2011 г. след балотаж в Сливен, след като печели 56,72% от гласовете, става кмет.
 
63. Пепа Димитрова Беева - общ. Нова Загора, обл. Сливен
Беева е мениджър с многогодишен опит в областта на стопанското управление и финансите. Тя е член на БСП от 2003 г. и член на ИБ на ОбС на БСП – Нова Загора. Тя е кандидат за народен представител през 2014 г. от листата на БСП в 21-ви Сливенски многомандатен избирателен район. Беева е два мандата общински съветник в Нова Загора. 
Беева владее английски и руски език, разполага с експертни технически и компютърни компетенции. Като свои водещи социални умения, тя определя своята комуникативност, организираност, инициативност и решителност. Навярно, именно те й помагат да се справя умело с професионалните ангажименти и с грижите за своето семейство. 
 
64. Ваня Дечкова Колева - общ. Твърдица, обл. Сливен
 
65. Стефан Атанасов Сабрутев - общ. Смолян, обл. Смолян
Стефан Сабрутев 26.12.1970 г. Общински съветник в ОбС – Смолян, управител на фирма „Чечосан” ЕООД. Завършил „Аграрен университет” гр. Пловдив със специалност Екология и опазване на околната среда. Владее английски, руски и гръцки език.
 
66. Севдалин Бойков Хъшинов - общ. Баните, обл. Смолян
 
67. Цветалин Василев Пенков - общ. Девин, обл. Смолян
 
68. Михаил Стоянов Мирчев - София град
Проф. Михаил Мирчев е роден в София през 1954 г. Завършил е СУ "Св. Климент Охридски" с висше образование, сп. "философия, социология". От 1979 до 1992 г. е бил изследовтел и директор на Национален институт за изследване на младежта. Той е основател и научен ръководител на Агенция за социални проучвания и анализи АССА – М. Професор е по социология и политически научки в УНСС, Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Бургаски свободен университет. Член е на Българската Социологическа Асоциация, Международната Социологическа Асоциация, Съюза на Българските Журналисти. Владее английски, италиански, руски.
 
69. Цонка Николова Гешева - общ. Антон, Софийска област
Цонка Гешева е родена на 24 октомври 1954 г. в село Антон. През 1976г. завършва Софийски университет „Св.Климент Охридски”, Физически факултет. През 2002г. придобива следдипломна квалификация по информатика към Факултета по математика и информатика на Софийски университет Св.Климент Охридски”. През периода от 2007г. до 2009г. се обучава и получава V и ІV Професионална квалификационна степен в Департамент за усъвършенстване на учители към Софийския университет „Св.Климент Охридски”. От 1976г.до 1979г. работи като учител по математика и физика  в Политехническа гимназия ”Саво Ц. Савов”- гр.Пирдоп; От 1979г. до 1987г. е Специалист  в Областната администрация на Софийска област; От 1987г. до 1988г. е учител в Техникум по механизация на селското стопанство „Ернст Телман”- гр.Златица. От 1988 до 1991г. е кмет на село Антон, а от 1991 до 1995г. кмет на Община Антон; От 1995г. до 1996г заема длъжността Директор “Социални грижи” в Областна администрация – Софийска област; От 1996г. до 1999г. заема длъжността “Мениджър на страничните дейности” в “Медодобивен комбинат” АД – град Пирдоп /Юнион Миниер Пирдоп Мед – АД/; От 2000г.до 2011г. работи като учител по математика и информатика  в Средно общообразователно училище ”Саво Ц. Савов”- гр.Пирдоп; Цонка Гешева е избрана за Кмет на община Антон от листата на БСП на първи тур на Местните избори, проведени на 23.10.2011г. 
 
70. Магдалена Величкова Иванова - общ.Златица, Софийска област
 
71. Маргарита Иванова Петкова - общ. Ихтиман, Софийска област
 
72. Игнат Гюров Гюров - общ. Костинброд, Софийска област
 
73. Владимир Владимиров Георгиев - общ.Самоков, Софийска област
 
74. Александър Венциславов Манолов- общ. Своге, Софийска област 
 
75. Стефан Петров Шишков - общ. Стара Загора, обл. Стара Загора 
Шишков е завършил висше медицинско образование. Зам.-директор административна дейност в УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" АД. Стефан Шишков е на 50 г, общински съветник  от БСП.
 
76. Владимир Господинов Желев - общ. Раднево, обл. Стара Загора
 
77. Кичка Тонева Петкова -  общ. Чирпан, обл. Стара Загора 
 
78. Владимир Георгиев Кънчев  - общ. Омуртаг, обл. Търговище
 
79. Тодор Митев Тодоров - общ. Димитровград, обл. Хасково
 
80. Иванка Матева Пашова - общ. Симеоновград, обл. Хасково
 
81. Петко Стефанов Петков - общ. Стамболово, обл. Хасково
 
82. Михаил Христов Лисков - общ. Харманли, обл. Хасково
 
83. Красимир Благоев Костов - общ. Шумен, обл. Шумен
Красимир Благоев Костов е роден на 9 юли 1953 година в град Шумен. Средното си образование завършва през 1972 година в Техникума по механотехника. От 1974 до 1979 г. учи във ВМЕИ – Варна, и се дипломира като инженер със специалност „Двигатели с вътрешно горене“. През 1980 година специализира девет месеца в известния московски завод АЗЛК – производител на автомобилите „Москвич“. След това Красимир Костов продължава своето образование от 1986 до 1990 година в специалността „Управление на икономиката и стопанските дейности“ в АОНСУ – Шумен. През 1991 година получава квалификация „Стопански ръководител – мениджър“ в Института за държавно и стопанско управление към Министерския съвет. Професионалното му развитие започва през 1979 година в Управление „Мототехника и автосервиз“. От 1980 до 1984 е първи секретар на Комсомола в Шумен. В периода 1984–1986 г. работи в Автокомбинат – гр.  Шумен.  От 1990 до 1999 е последователно заместник-началник на службата по качеството и ръководител на маркетинговия отдел в емблематичния за Шумен завод „Мадара“ АД. От 2000 до 2005 работи в Технологичния институт за автомобилна техника в града. От 2005 г. до 2007 г. Красимир Костов е областен управител на Област Шумен. Кмет на Община Шумен е от 2007 г. досега.
 
84. Ивайло Николов Петров - общ. Нови пазар, обл. Шумен