Опитен финансист води борбата на БСП за кметския пост в Нова Загора

Юли 25, 2015 Новини БСП 0 1583

На мениджър с многогодишен опит в областта на стопанското управление и финансите залага БСП в предизборната борба за кмет на Нова Загора

На мениджър с многогодишен опит в областта на стопанското управление и финансите залага БСП в предизборната борба за кмет на Нова Загора. Пепа Беева има над 14 години стаж като управител и финансов мениджър на фирми с търговска и инженерингова дейност, а преди това е завършила висше образование, специалност „Счетоводство“, във ВФСИ «Д.А.Ценов»-Свищов.

Нейната кандидатура получи 85 гласа “за” и 1 въздържал се от общо присъстващи 86 делегати на провелата се днес общинска конференция за номиниране на кмет и общински съветници в Нова Загора. На събитието присъстваха народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за 21 Многомандатен избирателен район - Сливен Таско Ерменков, областният лидер на социалистите Асен Гагаузов – член на НС на БСП, и Деян Дечев, също член на НС на социалистите. Според Устава на партията кандидатурата предстои да бъде одобрена на заседание на Националния съвет на партията.

Освен в сферата на мениджмънта и финансите, кандидат-кметът от автентичната лява партия може да се похвали с опит и в обществено-политическата дейност. Пепа Беева е член на БСП от 2003 г. и член на ИБ на ОбС на БСП – Нова Загора. Тя е кандидат за народен представител през 2014 г. от листата на БСП в 21-ви Сливенски многомандатен избирателен район. Беева е два мандата общински съветник в Нова Загора. През този период е участвала във вземането на множество значими за развитието на своята община решения.

Една от успешните инициативи в областта на образованието, младежките дейности и спорта, в чиято реализация в близкото минало Беева участва като председател на организационния комитет, е провеждането на традиционния лекоатлетически пробег „Петко Йорданов” в памет на големия новозагорски атлет и майстор на спорта. Мероприятие е в синхрон с първото завършено висше образование от кандидат-кмета, специалност „Физическа култура“ от Националната спортна академия-София, както и с упражняваната от нея професионална педагогическа дейност до 2000 г.

Беева владее английски и руски език, разполага с експертни технически и компютърни компетенции. Като свои водещи социални умения, тя определя своята комуникативност, организираност, инициативност и решителност. Навярно, именно те й помагат да се справя умело с професионалните ангажименти и с грижите за своето семейство. Пепа Беева е омъжена, с двама сина – на 25 и 10 години.