Станислав Владимиров: БСП върви в правилната посока

Юли 17, 2015 Новини БСП 0 1035

„БСП върви в правилна посока - и в своята парламентарна, и в партийната си дейност”

„БСП върви в правилна посока - и в своята парламентарна, и в партийната си дейност”. Това каза организационният секретар на НС на БСП Станислав Владимиров в „Панорама”. Той разясни подписката, в която са събрани 25 000 подписа срещу ТПТИ. Той подчерта, че не става въпрос за битка срещу Америка, а за спорно търговско споразумение и икономическите ефекти от него. По думите на Владимиров някои анализи показват, че в дългосрочен план ще има икономически разтеж, както в Европа, така и в САЩ, но има и много други, според които това споразумение ще задуши малкия и среден бизнес. „С подписката, в която се вкючихме, искаме да вкараме темата в дневния ред на обществото и да бъде обяснено на хората какво се случва“, каза още той. По неговите думи в Европа този дебат върви, но и там няма голяма яснота.

СИРИЗА е червената лампа, която показва, че Европа трябва да се промени

На въпрос дали БСП се е разделила на хора, харесващи Ципрас и такива, които харесват НАТО, Владимиров бе категоричен, че БСП е сложна партия и в нея всеки има право да харесва един или друг. „Аз приемам СИРИЗА като една червена лампа, защото тя показва, че нещо в Европа трябва да се промени“, заяви социалистът. По думите му разликата между бедните и богатите държави е изключително осезаема и СИРИЗА изпраща сигнали, че ЕС трябва да помени подхода си към икономиката. В тази връзка Станислав Владимиров добави, че при многобройните репортажи от български журналисти е чул отговор от един обикновен грък, който е бил много ясен: „Ние се борим за стандарт, за разлика от вас, вие се борите за оцеляване“. „Темата Гърция е изкючително важна за България, защото икономиките ни са преплетени, трябва да пренесем дебата за бедността и у нас“, категоричен бе социалистът.

Думата „реформа“ вече плаши хората

„Още от самото структуриране на правителството всичките им действия започват с думата „реформа“, която вече плаши хората“, категоричен бе организационният секретар на БСП. Той добави, че основният акцент в исканите конституционни промени е разделянето на ВСС, а голяма част от гражданите дори не са запознати с функциите му. „С какво тези промени ще доведат до по-ефективен съдебен процес, как ще гарантират, че когато някой отиде на вилата си няма да я завари разбита“, запита Владимиров. Според него обществото все още не е разбрало и каква е подкрепата за промените, които предлага министърът на правосъдието. „Премиерът се опитва да играе някава балансираща роля, но не съм сигурен, че министър Иванов среща подкрепа от мандатоносителя и партиите от управляващото мнозинство“, заключи Станислав Владимиров.