Димитър Горов: БСП отстоява своите виждания, независимо дали е управляваща или е опозиция

Юли 12, 2015 Новини БСП 0 1038

„Идеята за намаляване на ДДС да някои стоки и услуги е свързана с това, че в  последните години в България има изключителен спад на раждаемостта от една страна, а от друга пък, възрастните хора са тези с най-ниски доходи  и с по-големи трудности осигуряват живота си”

„Идеята за намаляване на ДДС да някои стоки и услуги е свързана с това, че в  последните години в България има изключителен спад на раждаемостта от една страна, а от друга пък, възрастните хора са тези с най-ниски доходи  и с по-големи трудности осигуряват живота си”. Това каза народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Горов пред БНР. Той обясни, че целта е храните и консумативите за децата да бъдат с по-ниска себестойност,  не родителите с ниски доходи да се чудят  как да осигурят на децата си дрехи и необходимите храни, а да имат възможност да си ги позволят. „Именно с цел намаляваме на цените и услугите, които са свързани с грижата за децата и възрастните, предлагаме тези промени”, добави Горов. Той обясни обаче, че всеки един закон, независимо от това с какво се занимава, е възможно да бъде използван от различни недобронамерени субекти във всяка държава. Социалистът припомни, че независимо дали БСП управлява или е опозиция социалистите отстояват своите виждания за  дейността в определен сектор. „Законът за търговските вериги е едно такова доказателство. Направени бяха промени в начина на плащане от страна на веригите към производителите, тъй като те месеци наред не изплащаха своите задължения”, добави народният представител. Димитър Горов обясни, че второто  постижение на БСП  с този закон е било премахването на т. нар. такси без услуги, както и клаузата, с която веригите забраняваха на своите партньори да продават своите стоки на по-ниски цени на други търговци.

 

БНБ е проспала целия процес от закупуването на КТБ до нейното набъбване и източването й 

„Основният орган, който трябва контролира цялата банкова система – БНБ е проспал целия процес от закупуването на КТБ до нейното набъбване и източването й”, категоричен бе Горов.  Той добави, че подобна е ситуацията и с ДАНС и през целия този период това се е случвало под носа на контролиращите органи. Депутатът обясни още, че КФН има повече контролни функции върху финансови предприятия, а не толкова върху банките и добави, че тя може да ги наблюдава единствено, когато те пускат свои акции на фондовата борса. Народният представител обяви още, че в одитните доклади никъде не фигурира името на Делян Пеевски - нито като физическо лице, нито като собственик на фирма. „Личните отношения на Василев и Пеевски и трети лица, които са замесени в ситуацията не са предмет на работата на комисията и няма как да бъдат проверени  от нас”, заяви социалистът. Горов бе категоричен, че процесът на борба за активите на КТБ продължава да върви и това няма как да бъде скрито. „Доскорошните собственици и хората, които видимо имат интерес от наследството на банката, продължават да се съревновават и това ще продължи още известно време”, добави той. Димитър Горов бе категоричен, че държавата трябва да свърши много бързо работата си, за да не изчезнат 4 млрд. лв., които бяха платени от хората за изплащането на гарантираните влогове на банката.