Икономистът Добромира Тошева е кандидатът на БСП за районен кмет на Тракия

Юли 11, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1079

 Икономистът Добромира Тошева е кандидатът на БСП за районен кмет на пловдивския район Тракия

 Икономистът Добромира Тошева е кандидатът на БСП за районен кмет на пловдивския район Тракия. Това решиха единодушно делегатите на районната партийна конференция днес. Тошева е на 47 години с две бакалавърски степени – стопанско управление и счетоводство и контрол, и магистратура по счетоводство и финансов анализ. Акцент в нейната управленска програма са Белодробна болница, Пречиствателната станция, инфраструктурата на микрорайоните, междублоковите пространства и местата за отдих и спорт. Недовършените спирки, забравеният квартал 13 (около Скобелева майка) и лошото изпълнение на велоалеите са част от проблемите, които хората поставят в спешен порядък, сподели икономистката. Тя ще състави пълна карта на критичните въпроси заедно с жителите на Тракия, за да бъдат сигурни, че нито един от тях няма да бъде пренебрегнат. „Започваме нов тип кампания”, подчерта председателят на социалистите в Тракия Атанас Петков, определяйки рамката „Лице в лице, очи в очи”. Той тържествено връчи електронна членска карта на най-новото попълнение на структурата – 19-годишния Назми Лефтеров.

          Пред форума отчете дейността си Минка Сърнешка, отговаряща от групата съветници на БСП за р.Тракия. Тя не спести критики за управляващото в момента мнозинство. Лобистка коалиция, която гласува заеми, вдига данъци, разпродава общинско имущество и раздава 35-годишни концесии на безценица – така съветничката описа местната законодателна власт в мандат 2011-2015.

          Делегатите на районната конференция приеха решения за предстоящите избори и гласуваха резолюция срещу разполагането на американски войски и командни центрове на НАТО у нас. Те ще предложат на ГС и НС на БСП да започне инициатива за импийчмънт на президента с мотивите, че държавният глава не защита националните интереси на България.