МО в БСП: Образованието на децата ни не се продава и не се отдава под наем

Юли 10, 2015 Новини БСП 0 804

  Под мотото “Да спасим българското образование” Младежкото обединение в БСП иницира петиция против готвените промени в Закона за училищното и предучилищно образование, предложени от управляващата партия ГЕРБ

 
Под мотото “Да спасим българското образование” Младежкото обединение в БСП иницира петиция против готвените промени в Закона за училищното и предучилищно образование, предложени от управляващата партия ГЕРБ. Младите социалисти се обявяват против финансирането на частните училища, ограничаване достъпа до образование – право на всяко българско дете, увеличаване на административната тежест в българското образование, както и против закриването на помощните училища в страната.
 
„Законопроектът за училищното и предучилищното образование, внесен от ГЕРБ е поредното отстъпление от страна на управляващите за решаване на най-болезнените проблеми в системата на средното образование- като нарастваща неграмотност, недостатъчно модернизирано държавно образование, ограничаване на достъпа до образование”, подчертават младите социалисти. „Апелираме към народните представители да не гласуват за този, обричащ българското образование законопроект”, категорични са те.
 
 
Петицията можете да подкрепите на следния интернет адрес: http://www.peticiq.com/119315