БСП е категорично против разполагането на тежка бойна техника в България

Юни 28, 2015 Новини БСП 0 1017

Декларация на НС на БСП   БСП е категорично против разполагането на тежка бойна техника в България   Ние, българските социалисти, многократно сме заявявали позицията си в подкрепа на мира и уреждането на спорове чрез средствата на международното право


Декларация на НС на БСП
 
БСП е категорично против разполагането на тежка бойна техника в България
 
Ние, българските социалисти, многократно сме заявявали позицията си в подкрепа на мира и уреждането на спорове чрез средствата на международното право. За нас трупането на оръжия е път към задълбочаване на противопоставянето! То увеличава рисковете пред националната сигурност, затова ние сме против допълнителното разполагане на американски въоръжени войски на българска територия. Това превръща страната в прифронтова държава. 
 
През февруари т.г., в политическа декларация на ИБ на НС "Не на войната! За мир в Украйна и в Европа!", поискахме България да не се превърне в територия, на която се разполагат чужди военни части и техника за евентуални военни действия. Това е и ясната и категорична позиция на нашата партия, изразявана също от парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.
 
Президентът Плевнелиев и правителството правят точно обратното!
 
БСП настоява държавният глава да отговори какви ангажименти е поемал от името на страната ни на срещата на върха на НАТО в Уелс. Припомняме, че в България по същото време действаше служебно правителство без парламентарен контрол.
 
БСП възразява остро срещу антинационалното и заблуждаващо обществото поведение на българското правителство в лицето на министрите на отбраната и външните работи. Министър-председателят не може да избяга от собствената си отговорност по този въпрос.
 
БСП подчертава, че Споразумението за сътрудничество между правителствата на Република България и на САЩ в областта на отбраната от 2006 г. не е достатъчно основание за разполагането на подобно тежко въоръжение.
 
Като равноправен участник на международната сцена и суверенна държава България сама трябва да определя източника на заплахите и необходимото ниво на защита. За България и българите Русия не е военна заплаха! България остро се нуждае от своя национална политика!