Млади социалисти благодарят на Павлова, че изпълни решение на БСП

Юни 25, 2015 Новини БСП 0 1149

  Младежката организация на БСП във Видин изпрати благодарствено писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, с което й благодари за това, че е променила  позицията си на критик и противник на включването на Видин в групата на градовете от второ ниво, което бе взето в мандата на предишното правителство, не без усилията на председателя на 42-рото НС Михаил Миков, и осигури на града  над 38 млн

 
Младежката организация на БСП във Видин изпрати благодарствено писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, с което й благодари за това, че е променила  позицията си на критик и противник на включването на Видин в групата на градовете от второ ниво, което бе взето в мандата на предишното правителство, не без усилията на председателя на 42-рото НС Михаил Миков, и осигури на града  над 38 млн.лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Повод за писмото е състоялото се на 22 юни 2015  подписване на споразумение и делегиране на правомощия на местната власт да избира и оценява проектите, които да бъдат финансирани от програмата в рамките на предвидените средства.

Припомняме, че в началото на 2014 г. Видин бе включен в списъка на големите градове от второ ниво редом с Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград и Велико Търново, които заедно със София сега получават най-сериозното финансиране. Решението за включването на града в Топ 10 предизвика реакции от депутати от  ГЕРБ в предишното Народно събрание, включително и на г-жа Лиляна Павлова. Поради това младите социалисти сега благодарят на настоящата министърка, че е проявила здрав разум и е променила мнението си.

При разпределянето на средствата сега след Видин с далеч по-малко пари се нареждат големи областни центрове като  Добрич с 28 млн.лв., Хасково – 27 млн.лв., Пазарджик и Шумен – по 26 млн.лв., Сливен, Габрово и Ямбол – по 25 млн.лв., Перник – 24 млн.лв., Враца – 23 млн., Ловеч – 22 млн.лв. и т.н.

Пълният текст на писмото можете да намерите в прикачения файл: