Досегашният кмет на Асеновград Емил Караиванов отново е издигнат от БСП

Юни 21, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 805

  Делегатите на общинската конференция на БСП отново гласуваха своето доверие на Емил Караиванов и единодушно  издигнаха неговата кандидатура за кмет на община Асеновград

 
Делегатите на общинската конференция на БСП отново гласуваха своето доверие на Емил Караиванов и единодушно  издигнаха неговата кандидатура за кмет на община Асеновград. „Считам, че Емил Караиванов имаше успешен първи мандат като кмет”, мотивира се Маргарита Стоилова, зам.-председател на Областния съвет на БСП и сподели, че през тези близо четири години той е спечелил доверието на гражданите, изпълнявайки конкретни ангажименти за развитието на общината.
 
Според членовете на левицата жителите на общината са видяли в негово лице успешен кмет, социално мислещ, управляващ в интерес на хората.
 
Емил Караиванов, кмет на община Асеновград: Социалната община е възможна
 
„Доказaхме, че идеите ни са изпълними, резултатите в общината са видни”. Така д-р Емил Караиванов отчете последната година от своя първи мандат като кмет от БСП на община Асеновград пред делегатите на общинската партийна конференция. Той уточни, че само през 2014 г. над 8 милиона лева са инвестирани в инфраструктурни проекти и допълни, че са направени над 20 детски и спортни площадки, за над 20 милиона лева са финансираните проекти по Европейски програми. „Показахме, че не делим населените места, в  повечето села има реализиран по един приоритетен проект, като са инвестирани  близо 7 милиона”, подчерта той. По думите му доказателство за новия стил на работа на общинската администрация е фактът, че при независимо изследване на политиката на прозрачност, общината се нарежда в първите 20 от общо 520 институции и е първа в област Пловдив.
 
В изпълнение на Устава на БСП конференцията избра и новия председател на Общинската организация. Народният представител Манол Генов, досегашен председател на структурата, предаде щафетата на избрания с две трети от гласовете Енко Найденов. На събранията на основните организации бяха номинирани шестима кандидати, трима от които си направиха самоотвод, а конкуренти за поста останаха Божидар Носиков, Екатерина Гешева и Енко Найденов. При проведения таен вот, Енко Найденов събра 59 от гласовете на общо 81 делегати и стана ръководител на общинската организация на социалистите.
 
Конференцията прие и управленска платформа под надслов „Асеновград продължава напред” за мандата 2015-2019 г., с която БСП ще участва в предстоящите местни избори.