Янаки Стоилов: ГЕРБ имат повече гласоподаватели в размирните квартали

Юни 19, 2015 Новини БСП 0 1161

  „Сега ГЕРБ има относително по-голям процент от гласоподавателите в размирните квартали

 

„Сега ГЕРБ има относително по-голям процент от гласоподавателите в размирните квартали.” Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов в предаването „Панорама”. По думите му стратегията на ГЕРБ за интеграция е сгрешена, защото е пренесена тежестта от държавата към неправителствени организации. „И резултатите изобщо ги няма. Дори и законовите промени в областта на образованието не дават нужния резултат спрямо ромите”, обясни зам.-председателят на БСП. Според него в момента се приемат закони от управляващите, които са откъснати от реалните проблеми. „Това може да ни постави пред огромни социални пропасти с ромите, които да не могат да бъдат заличени”, обясни Янаки Стоилов. Той изрази мнение, че европейският опит не е достатъчен за решаване на случващото се с ромите у нас, а ние трябва да подходим спрямо конкретните ни проблеми.

„Трябва да бъдем много внимателни и с ислямския фактор сред ромското население, защото може да се стигне до момент, в който дори и полицията няма да може да заличи този фактор”, подчерта зам.-председателят на БСП и допълни, че проблемите с ромското население са се задълбочавали с течение на прехода, започнал след 10 ноември 1989 г., през който България преминава.

По повод случващото се в БСП, Янаки Стоилов бе категоричен, че в партията няма сътресения. Според него противоречията в БСП изразяват различни виждания, по които партията трябва да се развива. „Членовете искат да има ясен ляв курс и да има съответствие между поетите ангажименти и действията ни”, каза още той.