Отвореното писмо на БСП-Лондон до Дейвид Камерън бе дебатирано в Британския парламент

Юни 19, 2015 Новини БСП 0 1263

  Отворено писмо от БСП-Лондон до министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън бе внесено и дебатирано в Британския парламент

 
Отворено писмо от БСП-Лондон до министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън бе внесено и дебатирано в Британския парламент. Майк Гейпс, депутат от Лейбъристката партия, в своята реч към депутатите се обърна с призив към всички парламентарно представени партии, гражданите на България и ЕС, които живеят, работят и плащат данъци в Обединеното кралство, да не бъдат дискриминирани и да бъдат допуснати да гласуват на предстоящия референдум за напускане на ЕС.
 
Мартин Шулц подкрепи инициативата на българските социалисти в Лондон
 
Инициативата на БСП-Лондон за равнопоставеност на всички граждани на ЕС, живеещи във Великобритания, бе подкрепена и от председателя на ЕП Мартин Шулц. Той проведе среща в Лондон в офиса на Европейския парламент с представители на БСП-Лондон, депутати от Лейбъристката партия и фондация "Новите европейци".
 
БСП-Лондон отново се обръща с апел към всички институции и политически партии в България за оказване на подкрепа на българската общност във Великобритания. „При напускане на ЕС от страна на Великобритания, статутът на българските граждани, живеещи в Обединеното кралство, ще бъде неясен. 100 000 българи автоматично ще загубят правото на престой и работа, което в момента е гарантирано от статута на Великобритания, като член на ЕС. Вълна от стотици хиляди български граждани към България ще натовари социалната система на страната и ще ни изправи пред големи предизвикателства”, предупреждават от БСП-Лондон.