Министрите Лукарски, Бъчварова и Ненчев да обяснят какво се случи в Анево, призова Иван Иванов

Юни 08, 2015 Новини БСП 0 1247

  „Искаме тримата ресорни министри – Божидар Лукарски (на икономиката, бел

 
„Искаме тримата ресорни министри – Божидар Лукарски (на икономиката, бел.ред.), Румяна Бъчварова (на вътрешните работи) и Николай Ненчев (на отбраната) – да бъдат изслушани във връзка с взрива на полигона в с. Анево. Те ще бъдат поканени в съответните комисии на Народното събрание, където да обяснят какво точно се случва и дали има заплаха от бъдещи инциденти”. Това заяви пред БНР народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Иван Иванов. 
 
Според депутата от левицата възможно е поредицата от взривове да е свързана с недостатъчната подготовка на служителите за работа с подобен тип боеприпаси и оръжие. Той попита защо периодично, през няколко години, се случват подобни инциденти. 
 
„Прави впечатление липсата на отношение на министъра на икономиката и на вътрешния министър. Единият е собственик на тези заводи и полигони, където стават инцидентите, а другият е отговорен за контрола по отношение боравенето с подобни боеприпаси”, отбеляза Иванов.
 
На фона на разговорите за законови промени, свързани с обезвреждането на боеприпаси, народният представител коментира, че чрез законодателството би могло отговорността за утилизацията да се прехвърли изцяло върху държавата. „Защото е очевидно, че обработката на боеприпаси и оръжие от частни фирми води до инциденти”, посочи той. Според социалиста всякакви опити за либерализация на този режим са опасни. Иван Иванов каза още, че е нужен по-засилен контрол върху този тип дейност, като вина за случая в Анево имат хората, които отговарят за безопасността.
 
 
Изчислете вашият данък с калкулатора на БСП. Той цели да онагледи разликите в данъчното облагане на доходите на физическите лица, каквото е сега, при действащото законодателство с данък от 10%, и онова, което би се получило, ако законопроектът за въвеждането на прогресивното подоходно облагане на БСП Лява България бъде приет.

Калкулатор: www.bsplb.com