Николай Радев: Онкологичният център трябва да работи в този вид и с този управител

Юни 04, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 751

  „Позицията на БСП в Пловдив е последователна и категорична - за запазването на Комплексния онкологичен център“

 
„Позицията на БСП в Пловдив е последователна и категорична - за запазването на Комплексния онкологичен център“. Това заяви председателят на социалистическата група в местния парламент Николай Радев. Той изтъкна значението на здравното заведение за лечението на  хилядите пациенти с онкологични заболявания, които се борят с най-коварната болест на нашия век. „За да получат болните качествена лечение, Онкоцентърът трябва да продължи да работи във вида, в което е, и начело с управителя, което е в момента“, посочи Радев. Медиците в залата одобриха позицията му с бурни аплодисменти. Той подчерта, че смяната на д-р Калинов е в полза на идеята за закриването на КОЦ, евфемистично наречено от здравния министър „обединение на лечебни заведения“. „Когато и да уволните коалиционния си партньор д-р Москов, все ще е късно“, обърна се Радев към кмета и председател на ГЕРБ в Пловдив.
 
Общинската съветничка и член на здравната комисия Минка Сърнешка заяви, че изходът от ситуацията със съмненията относно прозрачността на проведения конкурс за шеф на КОЦ е в анулирането му и провеждането на нов. Предложението за повторна процедура не получи одобрението на мнозинството, въпреки че опозицията даде достатъчно аргументи. Адвокатът на червените Тодор Кръстев заяви, че няма по-обективна конкурсна комисия от работещите в Онкологичния център, които мощно застанаха зад управленските качества на д-р Калинов. „Приемам, че колегите са били добросъвестни в конкурсната процедура, но щом медицинският колектив е в тази зала, за да протестира, очевидно има нещо, което не е наред“, каза съветникът. Той посочи, че Общинският съвет е принципал формално, истинските собственици на здравното заведение са лекарите и пациентите, които съветниците са призвани да представляват и да защитават.
 
Изчислете вашият данък с калкулатора на БСП. Той цели да онагледи разликите в данъчното облагане на доходите на физическите лица, каквото е сега, при действащото законодателство с данък от 10%, и онова, което би се получило, ако законопроектът за въвеждането на прогресивното подоходно облагане на БСП Лява България бъде приет.

Калкулатор: www.bsplb.com