Младите социалисти призовават: Не на ISDS!

Юни 04, 2015 Новини БСП 0 1210

  Младежкото обединение в БСП призовава за спиране на механизма ISDS в ТПТИ

 
Младежкото обединение в БСП призовава за спиране на механизма ISDS в ТПТИ. Това се казва в публикация на сайта на движението. Те предупреждават, че на 10.06.2015 в Европейския Парламент предстои важно гласуване относно ISDS. „Става дума за нашето бъдеще и това на децата ни !”, пишат още младежите от левицата. Те обясняват, че ISDS дава възможност на чуждестранните инвеститори да заобикалят националните съдебни системи и да съдят държавите пред частни арбитражни съдилища. „Този механизъм позволява на корпорациите да оспорят закони, подзаконови актове и съдебни решения, ако решат, че наредбите ще доведат до намаляване стойността на инвестициите им”, заявяват още те. Според тях по този начин механизмът ограничава демократичното право да се приемат закони за защита на труда и правата на човека, както и гаранции за нашето здраве и околната среда. Те допълват, че арбитражите се провеждат при закрити врати с корпоративни юристи, които не се отчитат пред обществото и имат финансов интерес тази порочна система да продължи да съществува. МО в БСП предупреждава, че единствените, които печелят от ISDS, са от една страна въпросните адвокати и от друга – инвеститорите, които получават възможност да заобикалят закони и регулации. „Действай! Настоявай членовете на Европейския парламент да кажат твърдо НЕ на ISDS. Да изберат страната европейските граждани срещу ISDS и всякакви специални права за чуждестранните инвеститори”, призовават младите членове на левицата.
 
Пълният текст:

Приятели, обърнете внимание! Става дума за нашето бъдеще и това на децата ни !!! На 10.06.2015 в Европейския Парламент предстои важно гласуване относно ISDS!
 
ISDS дава възможност на чуждестранните инвеститори да заобикалят националните съдебни системи и да съдят държавите пред частни арбитражни съдилища. Този механизъм позволява на корпорациите да оспорят закони, подзаконови актове и съдебни решения, ако решат, че наредбите ще доведат до намаляване стойността на инвестициите им (включително намаляване на очакваните печалби). По този начин механизмът ограничава демократичното право да се приемат закони за защита на труда и правата на човека, както и гаранции за нашето здраве и околната среда. В допълнение ISDS арбитражите се провеждат при закрити врати с корпоративни юристи, които не се отчитат пред обществото и имат финансов интерес тази порочна система да продължи да съществува. Единствените, които печелят от ISDS, са от една страна въпросните адвокати и от друга – инвеститорите, които получават възможност да заобикалят закони и регулации. Действай! Настоявай членовете на Европейския парламент да кажат твърдо НЕ на ISDS. Да изберат страната европейските граждани срещу ISDS и всякакви специални права за чуждестранните инвеститори.
 
Призови ги да поемат следното обещание:
 
Отхвърлям осигуряването на специални права за чуждестранните инвеститори и по-специално механизма ISDS в ТПТИ. Ще гласувам против всяка резолюция, която не отхвърля категорично привилегиите за чуждестранните инвеститори и възможността корпорации да съдят държави.
1) Влез на официалния сайт на кампанията „НЕ на ISDS”: http://www.no2isds.eu/en/campaign
2) Кликни бутон “Take action”.
3) В новия прозорец попълни твоето име, фамилия и e-mail. Натисни червения бутон „Send”.
Всички евродепутати са получили призива да отхвърлят ISDS. http://www.no2isds.eu/en/campaign
 
Изчислете вашият данък с калкулатора на БСП. Той цели да онагледи разликите в данъчното облагане на доходите на физическите лица, каквото е сега, при действащото законодателство с данък от 10%, и онова, което би се получило, ако законопроектът за въвеждането на прогресивното подоходно облагане на БСП Лява България бъде приет.

Калкулатор: www.bsplb.com