Красимир Янков: Целят да дискредитират БСП

Юни 03, 2015 Новини БСП 0 883

  „Темата с предложения подкуп при избора на председател на БСП не е случайно повдигната

 
„Темата с предложения подкуп при избора на председател на БСП не е случайно повдигната. Тя е да удар по морала на цялата партия, на нейните членове.” Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков в предаването „Още от деня” по БНТ. Според него хората, които повдигат темата с предложения подкуп, целят да се дискредитира цялата партия. Той бе категоричен, че в БСП работят вътрешнопартийни механизми, които не позволяват да се манипулира вот на делегати, защото самите те имат собствено виждане и мнение, както и собствени предпочитания за кандидат. „Ако беше друга партия, която няма претенциите да бъде морално устойчива, темата щеше да бъде подмината. Пример за това е ГЕРБ и инициалите в тефтерчетата”, коментира Янков
 
Парламентарната ни група категорично и единодушно отхвърли законопроекта на Кадиев за майчиния език
 
По повод законопроекта за агитация на майчин език с превод, внесен от народния представител Георги Кадиев, Янков заяви, че парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е решила, при това единодушно, да не подкрепи внесеното от него предложение. „Категорично настояваме Георги Кадиев да оттегли внесения от него законопроект”, категоричен бе Янков.
 
За предстоящите избори сме подготвили конкретни решения за проблемите на хората
 
Красимир Янков каза също, че за БСП предстоящите избори са изключително важни. „Имаме ясна позиция. Набелязали сме конкретни проблеми и съответните решения”, коментира той. Янков бе категоричен, че  кметове на БСП, които ще бъдат предложени за следващ мандат, няма да използват асфалтирането на една или две дупки или смяната на плочките на един площад, като пример за добро управление. „Тези хора имат позиция и виждане как да функционира местната власт. Какво трябва да бъде отношението към общинските болници, детските градини и училища. С предлагане на решения на тези и други проблеми, ние се надяваме да повишим доверието към българите”, заяви народният представител. Той обобщи, че на тези избори БСП ще представи последователна политика, а не безотговорни решения като тези на ГЕРБ. „Пример за това са поисканите без никакви разчети 5 млн. лева от Община Варна по времето на кабинета Орешарски за ремонт на Спортна зала, след което с идването на ГЕРБ на власт се наливат други милиони, само за да може Борисов да пререже една лентичка”, каза още той.