Илияна Йотова награди ученици от Априловската гимназия в Габрово

Май 29, 2015 Новини БСП 0 825

  Евродепутатът от БСП/ПЕС Илияна Йотова награди днес шестима ученици и двама техни преподаватели от Националната Априловска гимназия в Габрово

 
Евродепутатът от БСП/ПЕС Илияна Йотова награди днес шестима ученици и двама техни преподаватели от Националната Априловска гимназия в Габрово. Те ще посетят Брюксел, след като бяха отличени в инициирания от  Йотова конкурс на тема "Защо се гордея, че съм българин в страна-член на Европейския съюз?”, посветен  на 180 години  от създаването на първото светско взаимно училище. “Бъдете горди българи, никога не забравяйте, че ние говорим и пишим на уникална азбука, наследници сме на древна и славна култура, която трябва да съхраним. Бъдете работливи и упорите. Преследвйте мечтите”. С тези думи българският евродепутат се обърна към победителите в конкурса.  
 
Илияна Йотова изненада учениците с още една нейна инициатива, в която те ще вземат активно участие, а именно по време на посещението в Брюксел в навечерието на 22 септември ще бъде направена презентация на гимназията и на град Габрово, който тази година отбеляза своята 155 годишнина.