Кирил Добрев: Престъпление е да режем на скрап мрежа, изградена от едно поколение габровци

Май 29, 2015 ГАБРОВО Новини БСП 0 744

  „Решението на Общинския съвет в Габрово тролейбусната контактна мрежа да бъде нарязана на скрап много намирисва на схема „комисионна”

 
„Решението на Общинския съвет в Габрово тролейбусната контактна мрежа да бъде нарязана на скрап много намирисва на схема „комисионна”. Това заяви пред журналисти в Габрово народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кирил Добрев. По думите му схемата с тролейбусите е същата като схемата с БДЖ – да се спре един вид транспорт, за да бъде заместен с друг. “В 21-ви век да режем на скрап нещо, изградено от едно поколение габровци, е престъпление Оставям настрана подмятанията, че някой има интерес от търговете за автобуси и от зареждането им на метан”, каза още Добрев. Според него отчитайки факта коя е фирмата, направила проучването, засиленият интерес към преминаването на общинския транспорт на един вид гориво, можем да направим извода, че ставаме свидетели на сериозна схема, която скоро ще бъде разплетена. „Призовавам габровци да се включат в подписката за референдум, която БСП стартира и заедно да защитим бъдещето на новите тролеи. Ако управляващите престъпят към рязане на мрежата, ние сме готови да инициираме гражданско неподчинение”, категоричен бе депутатът. Той изрази надежда, че местният парламент в Габрово ще преосмисли решението да не се развива тролейбусния транспорт. “След като в Габрово има тролейбусната мрежа, не остава нищо друго, освен да се подновят транспортните средства. Новата програмна рамка дава възможност това да се случи”, каза още Добрев. Според него аргументът, че газта е евтина, а токът скъп – може да бъде използван само от един лаик.
 
Преди това Кирил Добрев участва в награждаването на шестима ученици и двама преподаватели от евродепутата Илияна Йотова. Това стана възможно, след като  представителят  в Европейския парламент инициира конкурс на тема  "Защо се гордея, че съм българин в страна-член на Европейския съюз?”, посветен  на 180 години  от създаването на първото светско взаимно училище.