Чавдар Георгиев към правосъдния министър: Докога ще позволявате да се харчат незаконосъобразно милиони левове?

Май 29, 2015 Новини БСП 0 780

„Допуска се толериране на незаконосъобразно доставяне на храни в местата за изтърпяване на наказанията, без проведени обществени поръчки

„Допуска се толериране на незаконосъобразно доставяне на храни в местата за изтърпяване на наказанията, без проведени обществени поръчки. Изразходват се по 2-3 млн.лв месечно, без да има законосъобразни договори за това”. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев по време на парламентарния контрол към министъра на правосъдието Христо Иванов. Той обясни, че съгласно чл.10, ал.2 от Закона за изпълнение на наказанията, министърът на правосъдието трябва да организира реда на сключване на договорните отношения. „Ситуацията в тази дейност, която е под ваш контрол и управление, според мен е тревожна, дори скандална”, коментира Георгиев. Народният представител попита докога Христо Иванов ще позволява главна дирекция „Изпълнение на наказанията” да харчи бюджетни средства, милиони левове на месец, без да има законосъобразни сключени договори и без проведени обществени поръчки. „Като министър на правосъдието би трябвало да сте пример за спазване на законите в тази държава, а е точно обратното”, категоричен е Георгиев. 
 
Изчислете вашият данък с калкулатора на БСП. Той цели да онагледи разликите в данъчното облагане на доходите на физическите лица, каквото е сега, при действащото законодателство с данък от 10%, и онова, което би се получило, ако законопроектът за въвеждането на прогресивното подоходно облагане на БСП Лява България бъде приет.
 
Калкулатор: www.bsplb.com