Янаки Стоилов: Злоупотреби – зад благовидни местни коалиции

Май 22, 2015 Новини БСП 0 1378

  „Много от местните коалиции, въпреки претенциозните си названия, като  например „Бъдеще за Ракитово, „Щастие за Пазарджик”, „Заедно за Белово”- облагодетелстват тесен кръг хора, включително от управляващите, за сметка на мнозинството от хората

 
„Много от местните коалиции, въпреки претенциозните си названия, като  например „Бъдеще за Ракитово, „Щастие за Пазарджик”, „Заедно за Белово”- облагодетелстват тесен кръг хора, включително от управляващите, за сметка на мнозинството от хората.” Това заяви зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Янаки Стоилов на среща с актива от община Ракитово, област Пазарджик, в рамките на десанта „Политически диалог 2015”. По думите му БСП е партия, която защитава своето достойнство и всеки кандидат, който издига или подкрепя, трябва да бъде ангажиран с левите стандарти за политика в местната власт.
 
„Сега приеманият закон за училищното образование е на път да сложи последния кръст върху оздравителните училища – като това в Ракитово”, коментира още Янаки Стоилов по време на дискусията. Той подчерта още, че в редица общини, управлявани предимно от десни кметове, са пропилени възможностите за европейско финансиране за водни цикли и управление на отпадъците. Янаки Стоилов коментира и темата за развитието на зимния туризъм. „За този вид туризъм в общините Велинград, Ракитово и Батак отново трябва да се проследят реалистични възможности за ски-зона от връх Сютка”, обясни  зам.-председателят на БСП.