"Да бъдеш мажоритарен - да се бориш за доверието на хората", това заяви д-р Руденко Йорданов, мажоритарен кандидат на Коалиция за България за 19 едномандатен избирателен район, снощи в село Батишница, Община Две могили.

„Да бъдеш мажоритарен - да се бориш за доверието на хората", това заяви д-р Руденко Йорданов, мажоритарен кандидат на Коалиция за България за 19 едномандатен избирателен район, снощи в село Батишница, Община Две могили

„Да бъдеш мажоритарен - да се бориш за доверието на хората", това заяви д-р Руденко Йорданов, мажоритарен кандидат на Коалиция за България за 19 едномандатен избирателен район, снощи в село Батишница, Община Две могили.

Кандидатите за народни представители от пропорционалната листа на Коалиция за България за Русенски регион Добрин Данев и Георги Георгиев бяха в населени места от Община Две могили, вчера вечерта, 23 юни. В село Батишница и село Бъзовец, те участваха в срещи-концерти. Добрин Данев сподели, че е работил години в агрофирма и е на ясно с проблемите на земеделието. Той се ангажира, ако стане народен представител един от приоритетите в работата му да бъде решаване на въпросите на хората от селските райони. Георги Георгиев заяви, че управление на лявото в България означава да се прилага принципа на солидарност, да има финансова стабилност, сигурност на инвестициите, сигурност на вложенията на гражданите.

Заедно с кандидатите от пропорционалната листа беше и мажоритарният, д-р Руденко Йорданов. Той поясни какво означава новият мажоритарен вот - българите да имат възможност да избират личности. „Не е морално да бъдеш и в двете листи.", заяви д-р Йорданов. „Да бъдеш мажоритарен, означава да се бориш за доверието на хората", каза още той. Като настоящ народен представител, той определи сегашното управление като успешно, успяло да постигне много неща, но и имащо още много да направи. Социалистическата партия е тази политическа сила, която единствена държи обикновените хора да не платят висока социална цена в условията на сегашната криза. Затова е важно тя да участва с повече представители в следващия парламент. В село Бъзовец го посрещна човек имащ малко стопанство, 17 крави и 300 дка земя, отчаян от това, че не може да се справи, заради ниските изкупни цени на млякото. Д-р Йорданов се съгласи, че проблемът може да бъде решен, ако държавата доплаща разликата на прекупвачите. Относно забавените плащания той се  ангажира да провери и лично да се обади на човека да му каже какво е станало с тях и кога евентуално ще бъдат изплатени средствата.