Младите от БСП призовават: Зеленото богатство на Разград принадлежи на всички

Май 19, 2015 Новини БСП 0 963

Повод за призива на младите социалисти стана акция за почистване на зоната за отдих „Пчелина“, проведена на 17 май т

Повод за призива на младите социалисти стана акция за почистване на зоната за отдих „Пчелина“, проведена на 17 май т.г. С тази акция те се включиха в инициативата „Да почистим България заедно“. Повече от 15 чувала отпадъци бяха събрани от тревните площи, беседките, местата за барбекю, поречието на реката и в покрайнините на гората. С настъпването на пролетно-летния сезон все повече жители и гости на града избират „Пчелина”, за да прекарат почивните си дни сред природата. След тях остават тонове боклуци - останки от храна, хартии, найлонови торбички, пластмасови и стъклени бутилки.
 
Нерадостната картина в зоната за отдих след последното човешко присъствие предизвика младите хора от БСП да се обърнат със специално послание: „Не разбираме подобно отношение към природата!” Те коментират, че когато се влезе в дворовете и домовете на разградчани, там е чисто и подредено. „Кое ни кара да се държим по друг начин на местата, които са обща територия?”, питат младите социалисти.
 
„Гордеем се с нашия край – земя на древни цивилизации и култура. Разградчани са известни със своята толерантност и усет към красивото. Нека се държим подобаващо и към природата. Подобно варварство към нея обижда нашата интелигентност!”, казват още те.
 
Младите социалисти подчертават, че „Пчелина” е място с уникална природа – истински оазис на свежест и зеленина. „Но това място изисква от нас отговорно отношение, защото всички ние сме негови стопани. Не позволявайте боклуците да го заринат, защото един ден ще го унищожат. Дайте пример на децата си и ги приучете да го пазят и ценят“, призовават още младите от БСП.
 

Изчислете вашият данък с калкулатора на БСП. Той цели да онагледи разликите в данъчното облагане на доходите на физическите лица, каквото е сега, при действащото законодателство с данък от 10%, и онова, което би се получило, ако законопроектът за въвеждането на прогресивното подоходно облагане на БСП Лява България бъде приет.

Калкулатор: www.bsplb.com