Янаки Стоилов: Няма да отстъпим от нашата политика

Май 14, 2015 ПАЗАРДЖИК Новини БСП 0 983

              „След парламентарните избори БСП избра да остане в опозиция, заради 12-те "червени линии", от които няма да отстъпи

 

 

          „След парламентарните избори БСП избра да остане в опозиция, заради 12-те "червени линии", от които няма да отстъпи. Времето потвърди, че тази позиция е правилна.” Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов на среща с актива от община Велинград в рамките на десанта „Политически диалог 2015”. Той очерта лявата алтернатива, а именно - премахване на плоския данък и преминаване към семейно подоходно облагане, освобождаване от данък на минималните доходи, обществените пари да отиват само за общественото образование, възможност за развитие на земеделското производство, преразглеждане на политиката на икономически санкции срещу Русия. „Вече нито един стратегически енергиен проект не е на дневен ред. Затова има опасност България от енергийно средище в Европа в близко бъдеще трудно да задоволява собствените си потребности от природен газ”, подчерта зам.-председателят на НС на БСП. Според него външнополитическата сервилност на ГЕРБ има тежка социална цена.

 

          „Време е БСП да се изправи на крака, да затвърди позициите си в местната власт, за да може след това да участва в управлението на страната”, заяви той и допълни, че именно БСП е първата партия, която изработи и оповести своята политика за местната власт - левите стандарти. По думите му във всяка община трябва да се потърси възможност за реализиране на конкретни икономически проекти, които да са в полза на местните общности. „След като държавата не дава тласък на икономиката, да засилим ролята на общините в развитието й”, заяви той.

 

          Янаки Стоилов бе категоричен, че на местните избори кандидатите за кметове, издигнати или подкрепени от БСП, трябва публично да изразят подкрепа за левите стандарти в местната власт. „Една политическа сила трябва да цени своето достойнство, да търси подкрепа при ясни условия, без подкрепа за политически неясни и морално съмнителни личности. 

 

          В срещата участва и кметът на община Велинград и член на НС на БСП Иван Лебанов, който запозна присъстващите с конкретни проекти, чиято реализация започва.