„За деня на победата - подадохме ръка на труда!”, споделиха младежите от БСП - Тетевен

Май 11, 2015 ЛОВЕЧ Новини БСП 0 860

  Дарителската акция на младежите от БСП – Тетевен под мотото „Подай ръка на труда!” продължи и по повод 9 май – Денят на победата над хитлерофашизма!   По традиция и тази година празникът бе отбелязан в Тетевен

 
Дарителската акция на младежите от БСП – Тетевен под мотото „Подай ръка на труда!” продължи и по повод 9 май – Денят на победата над хитлерофашизма!
 
По традиция и тази година празникът бе отбелязан в Тетевен. Почитта си към делото на всички загинали във Великата отечествена война и борбата против фашизма и капитализма отдадоха в мемориалния комплекс-паметник на загиналите в антифашистката съпротива Пенка Михайлова и Иван Туйков, жители и гости на Тетевен, активисти на БСП, русофили, потомци на партизани и ятаци. 70-годишнината от Победата на Съветския съюз над хитлеристка Германия бе отбелязана с тържествени слова от представители на БСП.
 
„Саможертвата и младостта на всички антифашисти – партизани, ятаци, концлагеристи, зверски убивани и унижавани, гонени и горени, умъртвявани по най-жесток начин, отрекли себе си в името на едно велико дело, днес ни задължава да бъдем още по-бдителни и уверени в правото на свобода на всички хора по земята!“, заяви Цецка Димитрова, общински председател на БСП – Тетевен.
 
Всички присъстващи на мемориала поднесоха венци и цветя в знак на уважение и вечна признателност. След тържественото отбелязване на годишнината младежката организация на БСП – Тетевен обяви, че продължава своята дарителска акция на територията на общината.
 
Градежница и Глогово са две села, сгушени между висините на Балкана, все още съхраняващи автентичната българщина. Населението им е едно от най-трудолюбивите, но и едно от най-забравените. Затова именно тук младежите на БСП – Тетевен продължиха своята инициатива – „Подай ръка на труда!“. Посетените семейства от Глогово и Градежница получиха пакети с хранителни продукти от първа необходимост. За най-малките жители – децата, имаше специални изненади. Освен пакетите с продукти младежите дариха и с внимание хората, с които се срещнаха.
 
„За нас е важно да говорим с тези хора. Да ги изслушаме. Те имат нужда да споделят с някого проблемите си. Не е по силите ни да разрешим всички от тях, но дори вниманието понякога е много ценно. С мен са Младен Алдинов и Симеон Альошев – младежи от нашата организация, с които заедно организирахме днешното мероприятие“, сподели Христомир Маринов, член на ръководството на младежите на БСП – Тетевен.
 
Младите социалисти получиха подкрепа и от по-опитното ръководство на БСП – Тетевен в лицето на Цецка Димитрова, председател на БСП – Тетевен и Росица Паскова, председател на Обединението на жените социалистки в града.
 
Акцията на младежите и този път бе подкрепена с материали от Националното ръководство на БСП, лично от председателя Михаил Миков и евродепутата Георги Пирински.