Бургазлии посрещнаха Червената армия на площад Тройката

Май 09, 2015 БУРГАС Новини БСП 0 913

  Десетки бургазлии проследиха тържествения парад на Червената армия

 
Десетки бургазлии проследиха тържествения парад на Червената армия. Събитието се състоя на площад “Тройката”. На видео стена беше излъчен директно парадът по случай 70-годишнината от края на Втората световна война. Сред зрителите бяха общински съветници от БСП, членове на Изпълнителното бюро на партията, симпатизанти и членове на столетницата, русофили и руснаци, живеещи в Бургас.
 
Отбелязването на деня на победата продължи пред паметника на Альоша. Празничното честване започна с руски песни и танци, а в небето бяха пуснати 70 балона с цветовете на руското знаме по случай Деня на победата.
 
Венци и цветя бяха положени от русофилски организации, ветерани от войната, руската общност и признателни бургазлии. Общинските съветници от БСП също положиха цветя пред паметника. Областният лидер на столетницата Николай Тишев, общинският председател Евгений Мосинов и областният лидер на младежите социалисти Христо Панайотов, също се включиха в празничната програма. Те, заедно с всички дошли пред паметника на Альоша, сведоха глави в памет на милионите загинали във войната.
 
Тържественото отбелязване продължи с руски песни и танци на площад “Тройката”.