БСП-Благоевград чества тържествено 9 май – Ден на победата и Ден на Европа

БСП-Благоевград поднесе цветя на Братската могила в чест на 70 години от победата над фашизма

БСП-Благоевград поднесе цветя на Братската могила в чест на 70 години от победата над фашизма. Събитието беше уважено от зам.-търговски представител на Русия за България Олег Муравьов, който прочете тържествено слово, в което напомни, че никога няма да се забрави подвигът на нашите дядовци и бащи отстояли независимостта на нашите страни и правото на хората на живот.

„Девети май носи в себе си значими послания. Той е ден на преклонение и почит, той е ден на равносметка, той е ден на победата, на съзиданието над разрушението. Той е ден на победата на живота над смъртта, на победата на доброто над злото”, изрази почитта си към празника областният председател на Младежкото обединение в БСП-Благоевград Антон Асийски. За музикалното оформление на събитието се погрижиха младите дами - Лидия Везенкова и Мира Митова, които изпяха песни на български език и на  руски език.

От Братската могила тръгна шествие към Драматичния театър „Н. Вапцаров”, където съвместно с Руския клуб се проведе концерт с богата програма в чест на Денят на победата. След приключване на концерта д-р Владимир Пандев, председател на ОбС на БСП-Благоевград, честити на всички Денят на победата и Денят на Европа.