Десетки хиляди българи отбелязаха с БСП 1-ви май в цялата страна

Май 01, 2015 Новини БСП 0 737

  Десетки хиляди българи отбелязаха днес 1-ви май – Деня на труда с минг-шествия, концерти, акции за почистване на природни паркове и разнообразни инициативи

 
Десетки хиляди българи отбелязаха днес 1-ви май – Деня на труда с минг-шествия, концерти, акции за почистване на природни паркове и разнообразни инициативи. В София над 8 хиляди столичани и гости на столицата се включиха в митинг-шествието на левицата, което ръгна от Народното събрание и стигна в Борисовата градина. То бе оглавено от председателя на партията Михаил Миков, председателя на БСП – София Калоян Паргов, членове на ръководството на левицата, депутати, евродепутати, коалиционни партньори. С много песни, настроени и лозунги „Време за справедливост”, „Искаме работа”, ” „За справедливост и достойни старини”, „По-справеливо заплащане на труда” и викове „БСП” и „Победа” премина празникът в София.
 
Над 5000 души от областите Кърджали и Хасково се събраха  по случай Деня на труда в градската градина в Кърджали. Там те отбелязаха своя празник с  регионално първомайско танцово надиграване „Танцувай с мен – 4”. В него се включиха над 320 участника от любителски фолклорни състави от двете области. С много настроение, музика, награди и надиграване присъстващите на събитието почетоха Меджународния ден на труда. Милко Багдасаров, член на Изпълнителното бюро на БСП и председател на Общинския съвет на партията в Кърджали, Георги Кючуков – председател на Областния съвет на БСП – Кърджали, Иван Станчев – председател на Общинския съвет на БСП – Хасково, народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев. 
 
Над 1000 пловдивчани минаха по Главната в Деня на труда и работническата солидарност с лозунгите „Хляб! Солидарност! Справедливост!”, „Не на бедността!” и „Труд и демокрация”. Първомайската манифестация, организирана от БСП-Пловдив, тръгна от пл. Римски стадион и стигна до пл. Стефан Стамболов. Колоната поведоха народният представител Георги Търновалийски, червените  общински съветници, младежки лидери и ръководството на пловдивската структура. Настоятелният призив „Време за справедливост!” обедини множеството от митинга, който се проведе до Общината. 
 
В Стара Загора стотици хора взеха участие в първомайско протестно шествие под надслов „Народе, събуди се!” и „Къде е моето работно място?”. В него взеха участие и народният представител и зам.-председател на БСП Драгомир Стойнев, депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Гьоков и евродепутатът Момчил Неков.
 
Габровци отбелязаха днешния празник с хиляди балони, постери от преди 100 години, посветени на Международния ден на труда и брошури с историята на празника. На специално табло всеки, който желаеше, можеше да остави своето послание за  празника. "Първи май е възможност да се погрижим за вдъхновението в нас и всички хора”, „Първи май подбужда самочувствието на трудовия човек”, „Време е за справедливост”, „Солидарност и справедливост”, „Ден за възхвала на най-истинското право - правото на труд" бяха само част от посланията, оставени на таблото. В празника се включи народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кирил Добрев и членът на ИБ на партията Йордан Стойков. 
 
Младите социалисти във Видин и представители на руската общност в града отбелязаха заедно Деня на труда - 1 май с шествие от централния площад „Бдинци” до паметника на Димитър Благоев. Те поднесоха цветя пред монумента на основателя на социалистическото движение в България, който е бил и учител в гимназията във Видин. Младежкото обединение в БСП спази традицията за честване на 1-ви май пред паметника на Благоев. Те продължиха честването със спортен празник в местността Божурица.
 
Близо 500 бургазлии отбелязаха Деня на труда с митинг-концерт, организиран от БСП. Социалисти от Бургас, симпатизанти, синдикалисти, работници и много граждани се включиха в тържественото по отбелязване на празника в морския град. Гост на тържеството бе зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов, народните представители от Бургас Петър Кънев и Атанас Зафиров.
 
Стотици варненци, сред които лидерът на БСП-Варна Борислав Буцанов и бившият министър на образованието Анелия Клисарова, се включиха днес в манифестация – протест, която извади на показ загиналата през годините на прехода варненска икономика. Шествие с плакати – спомени за десетките варненски предприятия, които днес не работят, премина през Морската градина и централните улици на града и спря пред общината. След общината шествието тръгна отново към Морската градина, където завърши с хора и масово изпълнение на песента „Моя страна, моя България”.
 
Стотици социалисти участваха в митинг по повод Деня на труда – 1-ви май в Монтана. Шествието започна от клуба на БСП в града и завърши в Градската градина. Приветствия към множеството отправиха председателят на Общинския съвет на БСП – Монтана  Камелия Трифонова, народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  д-р Емил Райнов.
 
Ловешките социалисти отбелязаха Деня на труда с почистване на парка „Стратеш”. Близо 100 социалисти се включиха в акцията и събраха десетки торби боклук. 
 
В Благоевград членове, симпатизанти на БСП и жители на града се включиха към парада до паметника на Димитър Благоев. Събитието бе отбелязано с духова музика, хора и развети знамена. 
 
В  Шумен социалистите се включиха в спортен празник по случай 1-ви май. Народният представител от БСП лява България Иван Иванов,  кметът на Община Шумен Красимир Костов и областният председател на Младежкото обединение на БСП-Шумен Анатоли Стоянов участваха в откриването на спортния празник на КНСБ по случай Деня на труда. 
 
На традиционния първомайски митинг на БСП в Русе се включиха над 300 граждани, членове и симпатизанти на левицата. Сред участниците бяха народният представител от БСП лява България Добрин Данев и председателят на БСП-Русе Божидар Йотов.
 
Десетки младежи се събраха днес в центъра на Търговище, за да отбележат празника на всички трудещи се – Първи май. Младите социалисти, облечени в бели тениски с надпис „1-ви май”, напомниха на по-възрастните граждани за пламъка и устрема, който този ден предизвиква в сърцата. Сред присъстващите бяха председателят на областната структура на БСП - Явор Куюмджиев и председателят на Общинския съвет на партията Свилен Василев.
 
С митинг в парка „Никола Габровски“ членовете и симпатизантите на БСП във Велико Търново отбелязаха Международния ден на труда и годишнината от Първата социалистическа сбирка. На същото място в началото на месец май 1891г. е проведена първата социалистическа сбирка. На митинга присъстваха народният представител от „БСП лява България“ Мариана Бояджиева, областният и общински председател на БСП Валентин Ламбев, зам.-председателите на Общинския съвет на БСП Стефан Стефанов и Димитър Чолаков и зам.-председателят на Великотърновския общински съвет Петко Тюфекчиев, членове и симпатизанти на партията. Те положиха цветя пред паметника на Никола Габровски и Димитър Благоев в парка. 
 
С първомайско шествие и празничен концерт беше отбелязан Денят на труда и работническата солидарност в Пазарджик. Няколкостотин членове и симпатизанти на социалистите преминаха по централния булевард "България", заедно със зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов. Шествието приключи на централния площад "Константин Величков", където бяха поднесени празнични приветствия.
 
Повече снимки можете да намерите в раздел "Галерия".