Миков към Левчев: Вие допринесохте за съхранението и развитието на българската духовност

Апр 29, 2015 Новини БСП 0 2199

  „Като интелектуалец с изявена гражданска позиция, Вие допринесохте за съхранението и развитието на българската духовност, при това във време на жесток разпад на морални и художествени ценности”

 
„Като интелектуалец с изявена гражданска позиция, Вие допринесохте за съхранението и развитието на българската духовност, при това във време на жесток разпад на морални и художествени ценности”. С тези думи председателят на БСП честити от свое име и от името на партията 80-тия юбилей на писателят Любомир Левчев. Той и зам-председателят на партията Бойко Великов взеха участие в честването на юбилея заедно със стотици творци, интелектуалци, журналисти и политици. В поздравителния адрес, който бе връчен на писателя от името на левицата бе подчертан огромният принос на писателя и заслуженото огромно признание както в страната, така и на международната сцена. „И то е не само Ваше лично достояние, във Ваше лице то е признание за цялата ни национална духовна общност”, се казва още в адреса. Ръководството на левицата изразява и своята благодарност към твореца за това, че в един тежък период на драматични социални и културни промени, той е останал верен на себе си и на своята чувствителност към проблемите на съвременния човек.
 
„Осем десетилетия са и много, и малко. Много, когато са преживени безлично. И малко – когато човек се стреми да създава и да твори. Когато неуморно търси и намира все нови и нови начини и средства да поведе своите читатели натам, откъдето те ще се върнат поне мъничко по-богати и одухотворени… С надеждата отново и отново да ни призовавате в неизбродимите светове, които Вашият щедър талант ни дарява”, завършва поздравителният адрес.