БСП – Стара Загора с протестно шествие под надслов „Народе, събуди се!” на 1-ви май

  С протестно шествие под надслов „Народе, събуди се!” и митинг-концерт ще отбележат Деня на труда социалистите от област Стара Загора

 
С протестно шествие под надслов „Народе, събуди се!” и митинг-концерт ще отбележат Деня на труда социалистите от област Стара Загора.  Протестното шествие ще потегли в 11 часа на 1-ви май от паметника на Георги Бакалов на пресечката на ул. „Парчевич” и бул. „Цар Симеон Велики” до парк „Пети октомври” в Стара Загора.
 
„Младите социалисти от Старозагорска област организират протестното шествие с посланието „Народе, събуди се!”, защото политиката на ГЕРБ и коалиция отваря всеки ден на българите нови битки за оцеляване, за работа, за доходи, за образование, за здравеопазване”, каза областният координатор на Младежкото обединение в БСП Климент Пенчев.  По думите му младите в партията не приемат безразличието, с което се управлява държавата и страха на хората, заради който се притесняват да кажат „стоп” на тази политика.
 
„Обръщаме се към всички трудещи се хора с покана да се включат в протестното шествие, за да покажем, че заедно ще отстояваме правата им и сме за достоен труд и високи доходи”, с тази покана към гражданите се обръща председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски. „За пет месеца видяхме безразличието на управляващите от  болката на младия човек, който получава откази за работа или ниски доходи, не се вълнуват от майките, от бедността в България, но ни задължиха завинаги с 16 млрд. лева”, подчерта Самарски.
 
Митинг-концертът ще започне в 11:30 в парк „Пети октомври”. Послания към хората ще отправят зам.-председателят на НС на БСП Драгомир Стойнев и председателят на БСП-Стара Загора Валентина Бонева.