В Деня на труда – 1 май манифестация – протест показва разбитата варненска икономика

Апр 29, 2015 Новини БСП 0 763

Манифестация-протест организира в Деня на труда – 1 май БСП - Варна

Манифестация-протест организира в Деня на труда – 1 май БСП - Варна. Началото е 11,30 ч., а сборният пункт е Община Варна, уточниха от Градския съвет на партията. Час преди, това през Морската градина и централните улици на града ще премине шествие, под надслова „Тъжен спомен за варненската икономика“. Плакати ще показват десетките варненски заводи закрити или приватизирани в годините на прехода, както и колко са работните места в града, изгубени заради това. То ще спре пред Община – Варна, където се очаква в него да се включат бивши директори и много работници от вече несъществуващи предприятия.
 
„Днес равносметката за варненската икономика е тъжна. Дори плашеща. На местата на заводи и предприятия, които през годините произвеждаха и изнасяха тонове продукция, днес има  руини. Някои от големите заводи – марка и емблема на града през годините, работят и днес, опитват да оцелеят. Да запазят работните места на малкото хора останали в тях, дори на цената на това да не плащат заплатите им редовно”, смятат от БСП – Варна и канят всички варненци да излязат на Първи май, за да кажат стоп на разрухата на града и на държавата.
 
„Искаме не да върнем годините назад, а да направим така, че пред Варна и България да има нов път за развитие. Време е за Възраждане на икономиката, защото това е единственият начин да има повече средства в бюджета и повече бюджет за социални дейности, здравеопазване, образование. За да има работни места и достоен живот за хората. Да има справедливост. За целта трябва и ще работим, за да отворим път, да създадем условия за сериозни инвестиции, за мащабно развитие на индустрията“, коментира лидерът на ГС на БСП - Варна Борислав Гуцанов.
 
От Община – Варна шествието ще продължи по бул. „Сливница“ до входа на Морската градина.