Филип Попов: Изборните правила са обективни, прозрачни и достатъчно добри,за да бъдат местните избори произведени нормално

Апр 29, 2015 Новини БСП 0 1250

„Изборният  кодекс, който бе подготвен и  гласуван предишния мандат все още не е работил на местни избори и сега тепърва предстои да видим, дали тези правила ще сработят”

„Изборният  кодекс, който бе подготвен и  гласуван предишния мандат все още не е работил на местни избори и сега тепърва предстои да видим, дали тези правила ще сработят”. Това каза народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов пред БТВ. Той бе категоричен, че в изборните правила няма никакви капани, защото по думите му, ако социалистите бяха заложили такива, резултатите от парламентарните избори щяха да са съвсем различни. „Кодексът е съвсем обективен, прозрачен и достатъчно добър, за да се произведат нормални, европейски избори”, заяви народния представител.  Попов обясни, че задължителното гласуване е нож с две остриета, защото  е трудно да задължиш един човек в съвременна европейска държава да упражни своето право и още повече да му налагаш санкции, ако не го направи. Той добави, че е работа на политическите партии да събират доверие към тях, а не да задължават хората да гласуват за когото и да е.

Попов добави още, че хората във Видин, във ВМЗ Сопот и на още стотици места в България са без работа, и това е част от основните проблеми на политиката и обществото. „Ако имаме нормална икономика и хората работеха, тогава нямаше да има такива проблеми с изборните правила”, категоричен бе социалистът.