Васил Самарски: Стандартите за лява политика в местната власт отличават БСП от другите партии

Председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора Васил Самарски започна поредица от срещи със социалисти,  партийни структури и симпатизанти на левицата

Председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора Васил Самарски започна поредица от срещи със социалисти,  партийни структури и симпатизанти на левицата. Той проведе първите две срещи с председателите на основни партийни структури в общинската организация на БСП в Казанлък. С тях Самарски коментира решенията на Конгреса,  общите параметри за кандидатите за местна власт и рамката на взаимоотношения с политическите партии. Той обясни, че БСП ще търси съюзници с ясен политически облик  и с които да може да провежда лява  политика. По неговите думи потенциалните коалиционни партньори са партиите от коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, партии с ясна политика и доказали своята защита на социалните ценности.  „Стандартите за лява политика в местната власт ни отличават от другите партии, те са нашите ангажименти пред гражданите и трябва да са акценти в предизборните ни програми по общини”, подчерта областният председател. По думите му те ще бъдат основа за преговори, взаимодействие и подкрепа на кандидатите за кметове на общини. „БСП няма да допуска участие в общи листи с партии, провеждащи антисоциална политика, екстремистки и ксенофобски организации и личности, несподелящи демократичните ценности“, каза той и уточни, че националното ръководство на партията е утвърдило правила, с които не се допускат компромиси за взаимодействие с  ГЕРБ или десни партии, както и разговори за перспектива на дясна общинска политика, каквато сегашното правителство и местната власт в Казанлък водят.

„Кандидатите за кметове и листите за общински съветници на БСП ще бъдат обявени след края на м. август“, каза още Самарски. Той запозна казанлъшките социалисти с областните прояви, които се организират за Деня на труда и за Деня на победата в Стара Загора. Председателят на ОбС на БСП-Казанлък Николай Терзиев представи мероприятията в Казанлък, които започват от 30 април.  „На общинската организация й предстои много работа, както запознаване с резолюцията, политическата декларация и останалите документи от Конгреса, така и с тази среща стартира подготовка за предстоящите местни избори”, заключи Терзиев.