Тракийци се жалват на БСП съветниците от транспорта, велоалеите, високите данъци и такси

Апр 24, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1145

            Жителите на район Тракия в Пловдив са недоволни от автобусния транспорт след 7 часа вечерта, от качеството на диетичното хранене в социалните трапезарии, от поддържането на междублоковите пространства и от начина, по който се оформят велоалеите

            Жителите на район Тракия в Пловдив са недоволни от автобусния транспорт след 7 часа вечерта, от качеството на диетичното хранене в социалните трапезарии, от поддържането на междублоковите пространства и от начина, по който се оформят велоалеите. Това стана ясно на среща с групата съветници от БСП – Пловдив, която се проведе снощи в Ритуалната зала на тракийското кметство. Чуха се остри критики към пловдивските управляващи за високите данъци и такси, за некачествените ремонти на инфраструктурата, в които потъват огромни средства, но ефектът е само до следващите шест месеца. “Кой разреши до и пред училищата да има павилиони на Lafka, в които се продават цигари и алкохол – докога ще тровят децата ни?”, “Ще спрат ли лошите миризми, които се разнасят от пречиствателната станция?”, “Как се допусна велоалеи да се строят за сметка на тротоари и пешеходни зони и защо се реализира проект, чийто ефект е съмнителен?” – питаха тракийци. Те сигнализираха за лошото състояние на  зеленото пространство зад паметника Хан Крум, което постепенно се превръща в бунище. Поради зачестилите катастрофи на бул. Освобождение, беше предложено да се поставят релефни напречни линии преди кръговите кръстовища, които да напомнят на шофьорите да намалят скоростта. „Наемите за гаражи са високи”, оплакаха се собствениците на МПС-та.

            400 лева годишно е сметката на всеки пловдивчанин, който ползва гаражна клетка, изчисли Тодор Кръстев. Сумата включва освен месечните наеми, таксите за молба и административно обслужване. Според съветникът това е незаконно и неправомерно. Колежката му Минка Сърнешка се ангажира с питане за качеството на храната в социалните трапезарии и с проверка как се изпълняват концесиите на спортните площадки. Ангел Иванов, заместник-председател на ОбС, разказа за унижението, на което бяха подложени пловдивските художници от управляващото мнозинство на сесията в четвъртък. Той подчерта, че подобно отношение не си е позволявала нито една местна власт досега в Пловдив – градът на художниците. Председателят на групата Николай Радев обясни, че проблемът с пречиствателната станция няма да се реши, защото администрацията загуби Големия воден проект. Той изпитва съмнение и относно успешното реализиране на Транспортния проект. Едно обаче е сигурно - пловдивчани плащат най-високите данъци и прогресивно задлъжняват от заемите, които Община Пловдив тегли, каза Николай Радев.