ОБРЪЩЕНИЕ ПО ПОВОД 10 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ОБЕДИНЕНИЕТО НА ЖЕНИТЕ СОЦИАЛИСТКИ

Апр 23, 2015 Новини БСП 0 646

Уважаеми другарки, скъпи приятелки, Отбелязваме значима за нас, членовете на Обединението на жените- социалистки, година

Уважаеми другарки, скъпи приятелки,

Отбелязваме значима за нас, членовете на Обединението на жените- социалистки, година. 10 години изминаха от онзи априлски ден, в който с много вдъхновение и увереност в собствените си сили учредихме своето обединение.  В  началото ни посрещаха с недоверие, понякога с недоумение кому е необходимо обединението на жените социалистки. Вашата обществена дейност, на всички членове и симпатизанти бе  причината обединението да се утвърди като стабилна и надеждна част от БСП.

Благодаря на всички Вас, които не пожалихте сили, умения, които имахте упоритост и воля да работите за реализирането на целите на обединението. 10 години не са нито много, нито малко, но те показаха, че ние успяваме да обединим за каузите си неправителствени организации, синдикални организации, граждански структури и заедно да предлагаме и реализираме политики. Понякога политическата конюнктура не ни позволяваше да изпълним поети  ангажименти, предлагани законопроекти не се осъществяваха, но това не ни спря. Продължихме да отстояваме  своите предложения в областта на равнопоставеността на половете, социалната защита на жените, грижите за децата и майчинството, битката с насилието над жените... Същевременно работихме за стимулиране участието на жените при разработването и вземането на управленски решения на местно ниво и вътре в БСП.

 Много и разнообразни бяха инициативите ни, но най-голямата ни победа е привличането на симпатизанти, на поддръжници на лявата идея.

Днес, скъпи приятелки, сме изправени пред поредното предизвикателство - да успеем в провеждащите се през есента избори за местна власт. Да насочим своите усилия за активно участие в предизборната кампания на БСП, да съдействаме и подпомогаме партията в запазване позициите й в местната  власт и в създаване на условия за разширяване на влиянието й. Да заявим своята подкрепа за социалистките, настоящи успешни кметове  и съветници. Да издигнем и подкрепим  жените-кандидати на БСП в местното самоуправление. С общи усилия в тези избори да увеличим присъствието на жените социалистки и като кметове, и като общински съветници.

Уверена съм, че ще продължим да представяме пред обществото каузи, за които хората да гласуват. Ще защитаваме принципи и  алтернативни позиции, които да ги мотивират да се обърнат към левите идеи. За да се  върне  доверието, че БСП е партията, която се води от  дневния ред на обществото. БСП е партията, която може да даде справедливост в отношенията между гражданите и държавата. И ние, членовете на обединението на жените социалистки, ще продължим да отстояваме това.

 

Честит празник, скъпи приятелки и нека си пожелаем през есента да се поздравим с победа!

 

Катя Николова

Председател на НС на ОЖС в БСП