Строители от Сливен потърсиха помощ от Таско Ерменков

Апр 22, 2015 Новини БСП 0 932

Представители на строителни фирми от Сливен и Ямбол потърсиха съдействие от народния представител от сливенската листа на  БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков за неполучени от тях  пари за извършени дейности на полигон Ново село

Представители на строителни фирми от Сливен и Ямбол потърсиха съдействие от народния представител от сливенската листа на  БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков за неполучени от тях  пари за извършени дейности на полигон Ново село.

          От 2009 г. 30-тина  фирми не са си получили парите, въпреки изпълнените поне  на 90 процента задания към тях, строейки базата в Ново село. По техни изчисления, това са    около  3 млн  лева. „Реално  погледнато,  твърди се, че с военната база край Сливен е направена инвестиция в региона и затова тя се ползва безплатно от натовски войски,  а в същото време местни фирми не са си получили парите. Става  противоречие”, коментира народният представител от БСП. Таско Ерменков  заяви, че ще отправи питане до премиера по този проблем. Социалистът припомни, че премиерът е инициирал няколко плащания към немски фирми, с претенции, че са ощетени от българска страна. „Нека сега Борисов да покаже баланс и да постави въпроса към немските партньори, като се изясни защо  местните фирми  не са си получили парите. За една дребна фирма 200 хиляди лева могат да доведат до фалит, а всъщност част от фирмите вече са фалирали заради това”, заяви още Ерменков.

          По наблюдение на народния представител от левицата Таско Ерменков, при първите му срещи с хора от региона в рамките на приемните в Сливен и областта, са били поставяни предимно проблеми, свързани с липсата на работа или чисто комунални въпроси. „Сега  хората споделят, нека ги нарека, глобални проблеми”, коментира Ерменков, визирайки както гореизложения случай, така и други -  притеснения заради отношенията Русия-Украйна  и съдбата на наши сънародници в засегнатите територии, настоява се  и за политики, които БСП трябва да предприеме в социалното осигуряване, здравеопазването, образованието, икономиката, заяви Ерменков.  „Срещам се и с представители на отделни браншове. Днес председателят на местната адвокатска колегия Тодор Костов ми представи позицията на сливенската адвокатура по повод новия закон за адвокатурата. Ще се срещна и със специалисти от другата страна - нотариуси, съдебни изпълнители, счетоводители и други експерти, в търсене на  „златното сечение”,  взаимно приемливият  компромис в новите законови постановки,  които в крайна сметка да обслужват най-правилно гражданите”, заяви Таско Ерменков.