Захари Георгиев: У нас избирателят изразява протеста си като не гласува

Апр 21, 2015 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 803

  На социалисти и симпатизанти от пловдивския район Централен гостува Захари Георгиев, член на ИБ на НС на БСП

 
На социалисти и симпатизанти от пловдивския район Централен гостува Захари Георгиев, член на ИБ на НС на БСП. Той бе поканен в клуб Рая да представи политическите документи, приети от Конгреса на 5 април. Висшият партиен орган утвърди Обръщение по повод 9 май, Декларация и Резолюция. 
 
“70 години след края на най-страшната война, западни държави и САЩ се опитват да елиминират Русия като фактор, допринесъл най-много за победата над фашизма”, каза Захари Георгиев. В своето обръщение БСП напомня, че без Деня на победата, нямаше да честваме 9 май и като Ден Европа. Захари Георгиев осъди поругаването на паметниците и политическия вандализъм с разбиването на централата на Позитано 20. „Българското обществото не бива да одобрява такива действия”, категоричен беше той и предупреди за опасностите на неофашизма. 
 
По думите му левите партии в Европа са загубили доверие сред гражданите, когато станаха присъдружни в управлението на десницата. Това според него обяснява и появата на екстремни формации в редица европейски държави.  „У нас, избирателят изразява протеста си като не гласува”, поясни Захари Георгиев. 
 
Той сподели, че БСП има ясна оценка за т.нар 25-годишен преход, за световната и европейска политическа обстановка, за управленските грешки на левицата. Тези аспекти са отразени в конгресната декларация, която очертава и ролята на партията за излизане от цялостната криза. “Сега законодателната власт е подчинена  на Бойко Борисов, той командва изпълнителната и президентската власт, а целта му е да подчини и съдебната, макар че настоящият ВСС е назначен в първия му премиерски мандат. Този път е път към тоталитаризъм”- предупреди Захари Георгиев. По думите му социалистите са единствената алтернатива на подобна абсолютна власт. Управлението на Борисов  няма намерения да се справя с бедността и несправедливостта в България. 
„Разработихме, съвместно с експерти, левите стандарти, които са насочени към заетост и доходи, към достъпно здравеопазване, образование и социална среда, към сигурност на хората и опазване на тяхното имущество”- каза бившият депутат. Той акцентира върху отделни мерки, с които социалистите ще се ангажират в местната власт. „Резолюцията, която приехме, дава политическата основа на бъдещата ни управленска платформа”- увери Захари Георгиев. Той посочи, че в края на тази седмица ще бъдат приети критерии за номинации на кметовете и съветниците, които ще се ангажират с реализацията на левите стандарти, както и процедурите за тяхното утвърждаване.