Бойко Великов: Започваме пряк диалог с над 20 000 социалисти

Апр 17, 2015 Новини БСП 0 652

„Непосредствено след петото заседание на 48-ми Конгрес започваме пряк диалог по приетите документи

„Непосредствено след петото заседание на 48-ми Конгрес започваме пряк диалог по приетите документи. В него ще участват 500 активисти на БСП от национално ниво, членовете на Изпълнителното бюро, Националният съвет, народните представители, ръководства на областни съвети, председателите на общински съвети и ще обхванат общо 2500 основни партийни организации с повече от 20 000 участници“. Това заяви зам.-председателят на БСП Бойко Великов по време на пресконференция след ИБ на БСП. Той допълни, че това ще бъде първият етап на този диалог, който ще продължи и след това.

Великов обясни, че по време на заседанието на ИБ на БСП е приет механизмът за оценяване и изискванията за издигането на кандидати на партията за предстоящите избори. Той допълни, че е одобрена и програмата за действие на БСП за периода април-октомври, която е пряко свързана с месните избори и включва всички организационни действия за тях. „Като трети въпрос са няколко допълнителни предложения, които правим във връзка с отчети и избори на общински партийни организации“, каза още той и поясни, че ще бъдат предложени на НС на БСП за отчети и избори Нова Загора, Кнежа, Несебър.

Атанас Мерджанов: Случващото се в Украйна е неприемливо за БСП

Говорителят на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов заяви, че това, което излиза в медиите за случващото се в Украйна, е достатъчно притеснително и е във вниманието на БСП от няколко месеца. Така той коментира информацията, че в Украйна са пристигнали 300 американски десантчици и започва обучение на 900 бойци от украинската армия. Мерджанов подчерта, че не са били случайни и акциите за антивоенни митинги и протести. По неговите думи това ще се съдържа и в по нататъшните разширени позиции на БСП по отношение на действията на НАТО и за ограничаване на тези действия на изток. „Всички европейски институции, без да поставяме членството на България в ЕС и НАТО, се нуждаят от достатъчно реформиране и съобразяване с акцентите на деня”, каза още зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Според него случващото се в Украйна е крайно неприемливо за ръководството на левицата, която многократно е потвърждавала това с позиции и като партия, и като ПГ. „След като ежедневно сме свидетели на множество ситуации и жертви в Украйна и от едната, и от другата страна- какво да очакваме, освен задълбочаване на този конфликт, а не намиране на изход в духа на споразумението от Минск”, каза още той. Според него в Европа все повече се надигат сериозни гласове за преосмисляне на тази политика на санкции и действия, които са доста по-различни от истинския смисъл за дейността и защитните функции на НАТО.