МО в БСП получи международна подкрепа за представителство в ръководството на младежката организация на ПЕС

Апр 14, 2015 Новини БСП 0 1212

  МО в БСП получи международна подкрепа за представителство в ръководството на младежката организация на ПЕС, след като Спас Керимов, член  на НС на МО в БСП и председател на клуба на МО в БСП в гр

 

МО в БСП получи международна подкрепа за представителство в ръководството на младежката организация на ПЕС, след като Спас Керимов, член  на НС на МО в БСП и председател на клуба на МО в БСП в гр. Септември, бе избран за вицепрезидент на младежката организация на ПЕС (ЙЕС). Кандидатурата му получи и пълната подкрепа на младежка организация пълноправен член на ЙЕС от България – ЕЛМА по време 12-тия Конгрес на ЙЕС в гр. Винтертур, Швейцария.

“Каква е Европа днес? Надеждата е рядкост, призракът на възмущение от настоящето и страх от бъдещето броди в Европа. Свидетели сме на остър недостиг на справедливост и солидарност. Икономическото и социалното разделение се разраства, младите хора страдат осезаемо от настоящите мерки на строги икономии и нарастващата безработица, които разтърсват Европа. Ние, младите социалисти и социалдемократи сме тези, които трябва да поемем това тежко бреме и да дадем силен тласък и енергия за видима промяна”, бяха думите на Керимов по време на провелия се Конгрес на младежката организация на ПЕС.

Участие в Конгреса от страна на Младежкото обединение в БСП взе Делегация в състав: Вероника Делибалтова, председател на НС на МО в БСП, Мирослава Гатева, секретар „Международна дейност” на НС на МО в БСП, Спас Керимов, председател на Комисията по Международната дейност на НС на МО в БСП и Христо Господинов, член на Оперативното бюро на НС на МО в БСП.

МО в БСП е пълноправен член на ЙЕС от 2012 г. и до момента организацията не е имала представителство в ръководен орган на младежката организация на ПЕС. Кандидатите за поста зам.-председател на ЙЕС бяха 13 от общо 35 организации – членки с право на номинации. Кандидатът на МО в БСП успя да пребори в изборната надпревара кандидатите на Холандия, Чехия, Белгия.

В новия президиумя освен 10-те зам.-председатели на ЙЕС, сред които България, Германия, Австрия, Дания, Швеция, Естония, Португалия, Словения, Ирландия,  Турция- влизат и новоизбраният Президент на ЙЕС- французойката Лора Слимани (Млади социалисти, Франция) и новият Генерален секретар на ЙЕС Нина Заимович (Социалдемократическа младеж, Сърбия).