Младите социалисти от област Стара Загора: Да се дава път на верни към социалистическата идея хора

   “Младите социалисти от област Стара Загора вярват, че трябва да се дава път на верни към социалистическата идея хора, способни да обединяват, да предлагат и осъществяват работещи решения за извеждането на БСП към победа на местните избори наесен”

 

 “Младите социалисти от област Стара Загора вярват, че трябва да се дава път на верни към социалистическата идея хора, способни да обединяват, да предлагат и осъществяват работещи решения за извеждането на БСП към победа на местните избори наесен”. Това заявиха пред своя председател Вероника Делибалтова представителите на младежките обединения от Стара Загора, Казанлък, Раднево, Чирпан, Мъглиж и Братя Даскалови. Делибалтова посети Стара Загора заедно с организационния секретар на МО в БСП Боян Балев. Социалистите обсъдиха националните кампании и местните акции в общинските обединения в областта, които ще доведат до по-голямо представителство на младите в листите за местните избори.

"Ние имаме идеите и силите да предложим добри решения на проблемите по места, да променим своите квартали и да въведем активна политика в малките населени места", считат най-младите членове на БСП в областта. Според Делибалтова кампанията "Пазители на розата" цели именно това, както и да привлече повече млади хора, да ги приобщи към тяхната кауза. С инициативите се набелязват проблемите, за чието решение се търси съдействието  на  кмет, общински съвет, държавни институции. Например, разбити улици, тротоари, нерегламентирани сметища ... "Това е и начин младите хора  на БСП да покажат кой не си е свършил работата. Така младежите и без да са във властта работят за левите, социални политики, за децата и възрастните, за добра инфраструктура и за по-качествено образование ", подчерта лидерът на МО в БСП. Атрактивни предложения дадоха социалистите от Казанлък, Чирпан и Стара Загора за кампанията "Ела в БСП, за да създадем по-добро бъдеще“.

По-рано Вероника Делибалтова и Боян Балев участваха в среща-разговор на тема: „Фашизъм и неофашизъм. Настояще и тенденции”, организирана от областните структури на Българския антифашистки съюз и Младежкото  обединение на БСП и общинския партиен съвет  в Стара Загора. Донка Черковска, председател на БАС в Стара Загора и общинският съветник Сашо Лозанов върнаха историческите събития в миналия век и обясниха значимостта на датата 11 април 1945 г., когато затворниците с бунт освобождават концентрационния лагер Бухенвалд и след това именно тази дата се отбелязва в памет на бившите политзатворници и концлагеристи.

БАС кани старозагорци  утре, събота, в 11 часа на паметника на загиналите антифашисти (Братската могила) в парк „Пети октомври” в Стара Загора с цвете и с минута мълчание да се преклонят пред паметта на жертвите на фашизма, погубил милиони хора в името на една античовешка политика, основана на омразата, расизма, антисемитизма и антикомунизма. „Българските антифашисти има с какво да се гордеят, защото благодарение на героизма им и участието в Отечествената война е запазена териториалната цялост на родината ни”, сподели Балев, който е и районен председател на БАС в София. Възрастните членове на БАС се  обърнаха към младите да помнят и да предават, въпреки историческите манипулации и информационно затъмнение, че фашизмът през ХХ в. е бил една жестока  политическа реалност, подчинила света на мракобесната си идеология и жертвала живота на над 50 милиона души.