Станислав Владимиров: Санкциите към Русия са грешка и все повече европейски държави го осъзнават

Апр 08, 2015 Новини БСП 0 750

Острите изказвания на външния министър срещу Русия станаха причина лидерът на БСП Михаил Миков да обвини правителството, че води русофобска политика

Острите изказвания на външния министър срещу Русия станаха причина лидерът на БСП Михаил Миков да обвини правителството, че води русофобска политика. Това заяви в предаването "Добро утро, България!" по TV7  секретарят на НС на БСП Станислав Владимиров. По думите му наложените санкции на Москва са грешка и все повече европейски държави го осъзнават, тъй като сами изпитват негативното им влияние. Сред тях според Владимиров  е и България, която освен туристите, губи и пазари. „Не трябва да се подвеждаме под общия тон, а да защитаваме своите интереси”, заяви  социалистът. Той обясни, че в Европа се чуват гласове за облекчаване на санкциите срещу Русия, защото лишавайки се от обширните руски пазари, както европейската, така и българската икономика все повече ще затъват. Владимиров добави, че 25 години след 1989 г. все още има партии, които използват антикомунистическата риторика. „На хората от нашето поколение им омръзна това делене на комунисти и антикомунисти, русофили и русофоби”, категоричен бе той. Секретарят на НС на БСП поясни, че социалистите говорят за по-различно отношение към една от най-големите икономики и добави, че  нашата е твърде малка и крехка, за да си позволяваме такъв тип отношение.

Социалистът обяви, че на срещата за енергийната политика на Балканите в Будапеща, България не е била поканена и министерството на енергетиката е разбрало постфактум, което говори за външна изолация на страната ни. „Турция имайки дългосрочна програма се превръща в основен газов и енергиен играч на Балканския полуостров. С тази външна политика България се превръща в „кръгово кръстовище” и всички големи енергийни проекти ни заобикалят”, заяви Станислав Владимиров.