БСП се връща към левия си облик, своите ангажименти и по-близо до хората

Апр 08, 2015 Новини БСП 0 614

Говорителят на БСП Атанас Мерджанов изтъкна, че на конгреса на БСП ясно се е видяла подкрепата на партията към политиката, провеждана от председателя Миков и ръководството

Говорителят на БСП Атанас Мерджанов изтъкна, че на конгреса на БСП ясно се е видяла подкрепата на партията към политиката, провеждана от председателя Миков и ръководството.  Като свидетелства за това той коментира пред BG on AIR гласуванията на политическия доклад, декларацията и промените в устава. Социалистът подчерта, че основното в промените в устава е стремежът за стабилизиране и привеждането на партията в по-добра организационна кондиция. Той подчерта, че не случайно, конгресът е бил открит за медиите и всичко е било гласувано пред очите на хората, защото БСП е партия, която не се страхува от различните мнения и обсъждането им.
 
Мерджанов заяви, че левите стандарти, които са били зададени, ще бъдат основа за бъдещите политики в местната власт и ще трябва да се споделят от всички евентуални партньори. „БСП се връща към същинския си ляв облик, към стриктно изпълнение на поетите ангажименти и по-близо до хората"- категоричен бе говорителят на партията.
 
 
Атанас Мерджанов: БСП ще подкрепи всички усилия за справянето с корупцията
 
 „БСП ще подкрепи всички усилия за справянето с корупцията по високите етажи на властта”- коментира зам. -председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов създаването на ново спецзвено между МВР, ДАНС и прокуратурата. Той припомни обаче, че в миналото е имало и други звена между прокуратурата и МВР, които са работили, давали са резултати, но те са потъвали някъде. „Необходими са последователни действия на всяка една от властите – законодателна, изпълнителна, съдебна. Само със създаването и усилията на един орган, това няма как да се случи”, категоричен бе той. Мерджанов подчерта, че основният въпрос е дефицитът на справедливост и липсата на доверие у българските граждани. Той изрази надежда че няма да останат заявките за борба с корупцията само на декларативно ниво, а ще има и законодателни стъпки.
 
Мерджанов коментира, че каквито и реформи да се предприемат обаче, колкото и мащабни да са те, ако не се избави кадруването в съдебната система от партийна партизанщина и корпоративна зависимост, не можем да се надяваме на никакви добри стъпки.