Станислав Владимиров: След Конгрес БСП винаги излиза по-силна

Апр 03, 2015 Новини БСП 0 999

„Не само уставните промени са важни на Конгреса

„Не само уставните промени са важни на Конгреса. След заседание на висшия орган на БСП, партията винаги е излизала по-силна, организирана, в по-добра кондиция и с ясни послания”. Това заяви пред БНР организационният секретар на НС на БСП Станислав Владимиров. На предстоящия Конгрес в неделя ще бъдат разгледани два политически документа, посветени на: лошото социално-икономическо състояние, в което се намира държавата; задълбочаващата се в последните години безработица; войната в Украйна; наложените санкции срещу Русия и икономическите последствия от тях. „Ще отправим послание, в каква посока БСП ще се развива в следващите години и как ще върнем доверието на избирателите”, заяви социалистът.

Владимиров подчерта, че държавата трябва да бъде по-силен участник в стопанския ни живот и като регулатор, и като собственик, и като инвеститор. Той допълни, че иначе трудно ще се привлекат инвестиции и ще се спре обезлюдяването на цели региони. По думите му левицата продължава да подкрепя тезата, че прогресивното подоходно облагане трябва да смени плоския данък. Социалистът подчерта, че други приоритети ще бъдат образователната и здравната система.

По думите му резолюцията, която ще се приеме, ще бъде рамка за левите стандарти. Той поясни, че именно тези стандарти ще залегнат след това в платформите на социалистите по места. Организационния секретар подчерта, че както и досега, местните структури на БСП ще избират своите кандидати.

Акцентът при промените в устава - върху младите хора

По повод промени в устава Владимиров заяви, че те са част от организационните мерки за укрепване на партията, предприети след последните избори.  Той бе категоричен, че там не трябва да се търсят интриги.

Според него основни са промените, които се правят в посока за младите хора. „Промените, които се правят в тази посока целят да се  привлекат, колкото се може повече млади хора, които искат да се занимават с политика и те да имат възможност да влизат и в ръководствата както на местните, така и на националните структури”, каза още той.