БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ оттегли кандидатурите си за членове на КЕВР

Апр 02, 2015 Новини БСП 0 1296

ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ оттегли кандидатурите си и не участва в гласуването за членове на КЕВР

ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ оттегли кандидатурите си и не участва в гласуването за членове на КЕВР. Това обяви от парламентарната трибуна народният представител от левицата Таско Ерменков. Той обясни, че решението е на парламентарната група и е провокирано от желанието да не се подлагат кандидатите от левицата на унижението на един предварително решен избор.


Михаил Миков: Квотите в КЕВР са предварително разпределени от управляващите

„На всички е ясно, че квотите за КЕВР са разпределени и от мнозинството ще се постигне мнозинство. Комисията вече е разделена”, заяви председателят на НС на БСП и на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Михаил Миков. „Крайният резултат от гласуването ще бъде политически и той ще съответства на сделката в управляващото мнозинство”, отбеляза Миков. Лидерът на социалистите подчерта, че затова от управляващите не искат дебатът да се предава и по телевизията и посочи, че има опити дискусията да се прехвърля върху лични качества. Той бе категоричен, че местата вече са разпределени и затова, българското общество не вярва на Народното събрание. „Всичко вече е решено. Цялото това губене на време е безсмислено”, заяви Михаил Миков.  

 

Явор Куюмджиев: БСП отказва да участва в цирк

Председателят на енергийния съвет към НС на БСП Явор Куюмджиев подчерта пред медиите, че БСП категорично отказва да участва в подобен цирк. „Отказваме да легитимираме подобна комисия, която няма да представлява интересите на българските граждани, а ще обслужва олигархични и корпоративни интереси”, заяви той. „Подобен фарс не е достоен за обществените очаквания, които има към тази комисия. Надявам се управляващите да обмислят начина, по който действаха днес. Съмнявам се обаче, че нещо такова ще се случи”, каза Куюмджиев.

 

Красимир Янков: Иван Иванов не може да избяга от товара на близостта си с Костов

„Не са случайни избраните членове на КЕВР. Обещанията за експертно начало на комисията си останаха само такива”. Това заяви за медиите депутатът от левицата Красимир Янков. Той подчерта че сред членовете няма експерти по газоснабдяване, топлоенергетика, каквито БСП е била предложила. „Управляваното мнозинство парцелира комисията на политически квоти – 2 ГЕРБ, 2 – ПФ, 2-РБ, и по 1 от другите политически сили без АТАКА и АБВ.

Янков заяви, че избраният председател на КЕВР Иван Иванов е обременен с близостта си с Иван Костов. Той припомни, че на 13 юни 2001 г. са подписани дългосрочните договори за „ТЕЦ Марица – Изток” 1 и „ТЕЦ Марица-Изток” 3 от правителството на Иван Костов, на чиято партия е зам.-председател Иван Иванов. Депутатът от левицата подчерта, че именно на тези договори се дължат високите цени на тока и днес. Янков подчерта, че тези договори са със срок до 2024 г. и 2027г. „Иван Иванов не може да избяга от товара на миналите си действия съвместно с Иван Костов”, категоричен бе народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.