Общински съветник от БСП в Ботевград беше нападнат и душен по време на заседание на общинския съвет

Мар 26, 2015 Новини БСП 0 892

  Общинският съветник от БСП в община Ботевград Христо Якимов беше нападнат и душен по време на заседание на общинския съвет

 
Общинският съветник от БСП в община Ботевград Христо Якимов беше нападнат и душен по време на заседание на общинския съвет. Повод за атаката са изнесени от него факти за злоупотреби при възлагане на  обществени поръчки за строителство в общината. Марин Захариев-собственик на СД „ЦЕКИ-Захариев и сие“ нахлу по време на заседание на общинския съвет, придружен от лица, които твърди, че са негови работници. Той поиска обяснение от общинския съветник, който му отговори да си търси правата в съда. Последва нападение срещу съветника пред очите на кмета Георги Георгиев, присъстващите общински съветници, граждани и представители на медиите.
 
„Отдавна сигнализирам за нарушенията в управлението на община Ботевград” заяви зам.- председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова.  Тя пристигна на заседанието на Общинския съвет, което продължава и в момента. „Срещу кмета Георгиев се водят множество разследвания, свързани с констатации за закононарушения на Сметната палата и на НАП. Разчитам на институциите да си свършат работата и да сложат край на беззаконията в общината. Шокирана съм от внесеното предложение на днешното заседание за налагане на зверска цензура върху случващото се тук. Общинските съветници на ПП „ГЕРБ“ правят предложение медии и граждани да бъдат допускани до заседанията само по предложение на председателя на Общинския съвет. Имало е опити общински съветници да бъдат изваждани от заседанията с полиция, защото си позволяват критики към кмета. Ето така- с погазване на закона, с налагане на цензура и малтретиране на опонентите започва предизборната кампания на ГЕРБ в Ботевград. Представителите на всички останали партии днес се обединяват и излизат с декларация срещу подобни силови методи и грубо погазване на закона “-заяви Корнелия Нинова.
 
Отвореното писмо по повод нарушенията в управлението на община Ботевград можете да намерите в прикачения файл.