Депутати от БСП на заседание на Групата на социалистите и демократите в ЕП

Мар 25, 2015 Новини БСП 0 1259

  Депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Румен Гечев и Георги Търновалийски посетиха днес заседание на групата на социалистите и демократите в ЕП

 
Депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Румен Гечев и Георги Търновалийски посетиха днес заседание на групата на социалистите и демократите в ЕП. На него  бяха обсъдени важни въпроси за европейската левица на предстоящите заседания на ЕП, сред които: борбата с избягването на данъчни плащания от предприятията, прозрачност по отношение на данъчните становища, новата европейска политика за сътрудничество.
 
Румен Гечев и Георги Търновалийски присъстваха на заседанието по покана на президента на ПЕС Сергей Станишев. Като представители на БСП и икономисти народните представители са в Брюксел във връзка с конференцията на ПЕС „Справедлив растеж“, която ще се проведе утре в белгийската столица.
 
Сред основаните теми на конференцията ще бъдат „Влиза ли Европа в спиралата на дефлация?“, „Насърчаване на растежа в Европа: кои са подходящите средства?“, „Социална справедливост и консолидиране на бюджетите – в търсене на нов баланс“, „Интелигентно, приобщаващо и устойчиво: как да се използва пълният потенциал на инвестициите?“.